Sort by
Sort by

Nestlé želi pomoći 50 milijuna djece u stvaranju zdravih životnih navika do 2030. godine. Vjerujemo da kvalitetu života novih generacija možemo poboljšati ako im pomognemo s uključivanjem zdrave prehrane i fizičke aktivnosti u svakodnevicu.

Na lokalnoj razini, Nestlé Hrvatska već više od desetljeća podržava projekt “Vrtim Zdravi Film”, u okviru globalne inicijative “Nestlé for Healthier Kids”, uz glavnog provoditelja projekta, Hrvatski školski sportski savez. Važan partner projekta je i HZJZ, koji reevaluira projekt svake godine. Dodatno, “Vrtim Zdravi Film” 2021. godine udružio je snage s javnozdravstvenim programom “PETICA – igrom do zdravlja”.

Djetinjstvo je razdoblje intenzivnog rasta i razvoja, za vrijeme kojega je potrebno osigurati odgovarajući unos energije i hranjivih tvari. Zato je važno poticati formiranje zdravih navika u područjima pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti od malih nogu. Kao dio projekta “Vrtim Zdravi Film”, nastale su i smjernice za uravnoteženi unos hrane, koje naglašavaju pripremu obroka prema NutriPorciji.

Osim u sklopu školskog sustava, gdje je usmjeren na učenike sedmih razreda osnovnih škola, „Vrtim Zdravi Film“ uspješno provodi različite edukativne kampanje namijenjene široj javnosti. U prvom redu, aktivnosti projekta namijenjene su roditeljima i djeci, a pomažu im u svakodnevnim zdravijim odabirima te motivaciji i inspiraciji za zajedničko kuhanje i bavljenje tjelesnom aktivnošću. Od 2021. godine, snažan fokus stavljen je i na pitanje održivosti. Tako su hrvatski osnovnoškolci dobili 2.000 sadnica za pripremu zdravih obroka, a nekoliko škola i kompostere za odlaganje biootpada. U sklopu video-serijala Chefovi Vrte Zdravi Film, chefovi Mate Janković, Robert Hromalić i Mario Mihelj, pokazali su kako smanjiti otpad od hrane u kućanstvima i roditeljima dali korisne ideje i savjete kako od ostataka ručka ili večere napraviti nove obroke, uz iskorištavanje svih namirnica.

Važan dio aktivnosti projekta „Vrtim Zdravi Film“ odnosi se i na lansiranje prve digitalne istoimene kuharice s 40 recepata. U pripremi kuharice sudjelovale su škole, djeca i roditelji, nutricionistica programa PETICA-igrom do zdravlja, regionalna Nestlé nutricionistica, ali i voditeljica Nevena Rendeli Vejzović te gastro blogerice Nastasja Chiara Petrić, Tatjana Pastuović Klaić i Željka Macan Čičko.