Sort by
Sort by

Od Nestlé školske atletske lige do projekta Vrtim Zdravi Film

djeca trče


Nestlé Adriatic i Hrvatski Atletski Savez su u prosincu 2005. udružili su snage u partnerskoj suradnji usmjerenoj na razvoj atletike u Hrvatskoj.

Partnerstvo je rezultiralo pokretanjem Nestlé školske atletske lige.

Zahvaljujući ovoj suradnji, 2006. godine započelo je prvo atletsko natjecanje takve vrste u Hrvatskoj.

U više od 80 zemalja širom svijeta, Nestlé provodi razne programe investiranja u lokalnu zajednicu, a posebnu pažnju posvećuje djeci i razvoju njihovih potencijala. U Irskoj pomaže školsku atletiku već punih 45 godina. Prepoznavši sve vrijednosti kraljice sportova - fizičku snagu, izdržljivost i brzinu, kao i snagu volje, hrabrost i upornost, Nestlé Adriatic je primjere dobre prakse u razvoju atletskog sporta prenio i u Hrvatsku.

Nestlé školska atletska liga je, osim na sportske rezultate, pažnju usmjerila i na brigu o zdravlju i zdravoj prehrani djece. U skladu s time, natjecanja se održavaju pod sloganom „Zajedno za zdravlje“. Za svakog sudionika Školske lige, Nestlé Adriatic je u suradnji s nutricionistima pripremio informativnu brošuru sa osnovnim smjernicama za izbor pravilne prehrane i usvajanje zdravih navika. U sklopu natjecanja, djevojčice i dječaci sudjeluju u različitim atletskim disciplinama, poput trčanja na 60, 300 i 400 metara, skoku uz dalj, skoku u vis i bacanju kugle.

Osim Ministarstva znanosti i obrazovanja, službenu su podršku malim atletičarima tijekom godina uputili i proslavljeni hrvatski atletičari Blanka Vlašić, Ivana Brkljačić, Sandra Perković, Željko Vincek i Milan Kotur.

Iz Nestlé školske atletske lige, u okviru globalne inicijative Nestlé Healthy Kids, razvio se lokalni projekt Vrtim Zdravi Film. Glavni provoditelj projekta, još od 2011. godine je Hrvatski školski sportski savez. Vrtim Zdravi Film, osim na važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću, fokus stavlja i na edukaciju o pravilnoj prehrani.