Sort by
Sort by

Nestlé Adriatic

Nestle mapa južnog i ističnog tržišta


Nestlé u Hrvatskoj djeluje od 2003., pod imenom Nestlé Adriatic sa sjedištem u Zagrebu. Uz Hrvatsku, Adriatic regiju čine i Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo i Sjeverna Makedonija. Krajem 2017. godine Nestlé Adriatic regija postala je dio većeg tržišta Nestlé Jugoistočne Europe koje, s Rumunjskom i Bugarskom, obuhvaća čak 50 milijuna potrošača. 

Na funkciju voditelja novoosnovanog tržišta južne i istočne Europe (SEEM), od 1. siječnja 2022. postavljen je Alessandro Zanelli. Zemlje koje pripadaju ovom tržištu su: Rumunjska, Bugarska, zemlje regije Adriatic (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Kosovo), Ukrajina i Moldavija. Odluka je donesena u okviru transformacije kompanije te predstavlja priliku za ostvarenje šireg dosega i rasta u svim kategorijama, razvijajući pri tome ljudski potencijal i svojih pet središta - Bukurešt, Sofiju, Zagreb, Beograd i Kijev. Novo formirano tržište obuhvaćat će oko 8000 ljudi i pet tvornica. 

Nestlé je u svojoj globalnoj strategiji razvoja do 2030. godine prepoznao tri najvažnija područja djelovanja, u skladu s ciljevima "Agende 2030 za održivi razvoj", koju su usvojili i Ujedinjeni narodi. Za Nestlé Adriatic, to znači: 

 

Color Box Html (ciljevi 1)
Pomoć za 
50 milijuna
djece, kako bi živjeli zdravijim životom 
Color Box Html (ciljevi 2)
Povećanje životnog standarda
30 milijuna
ljudi, kroz odgovorno poslovanje
Color Box Html (ciljevi 3)
Težnja
nultom
utjecaju na onečišćenje okoliša