Sort by
Sort by

Prehrana, zdravlje i zdrav život

djeca trče u šumi

Shvaćanje prehrane mijenjalo se  kroz godine, ali tek u skorijoj povijesti na nju se počelo gledati na prehranu kroz prizmu zdravlja. Razlog tome možemo pronaći u poražavajućim statistikama vezanim uz prekomjernu tjelesnu težinu i pretilost te nezarazne bolesti koje mogu nastati kao direktna ili indirektna posljedica nepravilne prehrane i neaktivnog načina života.

Kako se uloga prehrane mijenja, tako i Nestlé kontinuirano prilagođava svoje poslovanje, prateći trendove i osluškujući očekivanja svojih potrošača, istovremeno zadržavajući temeljnu politiku prehrane, zdravlja i zdravog života, koja se provlači kroz sve sfere poslovanja kompanije. Od kreiranja novih proizvoda i renoviranja postojećih receptura, preko edukacija zaposlenika o pravilnoj prehrani i komunikacije prema potrošačima, do različitih programa društveno odgovornog poslovanja - kompanija Nestlé uvijek se trudi zaštititi potrošače.

Neke od obveza koje je Nestlé preuzeo, kako bi dao svoj maksimalni doprinos rješavanju gorućih zdravstvenih problema, uključuju:

  • Rad na kontinuiranoj renovaciji proizvoda i razvoju inovacija koje će potrošačima ponuditi zdravija prehrambena rješenja
  • Jasno i nedvosmisleno pružanje informacija o nutritivnim vrijednostima Nestlé proizvoda, poput postotaka dnevnog unosa energije, masti, zasićenih masti, šećera i natrija/soli te ključnih hranjivih tvari u referentnom dijelu proizvoda
  • Odgovorno oglašavanje proizvoda namijenjenih djeci (6-12 godina)
  • Razne projekte društvenog značaja koji promiču zdrave prehrambene navike te ističu važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću. Projekt usvajanja zdravih životnih navika, koji kompanija Nestlé provodi na lokalnoj razini, zove se “Vrtim Zdravi Film”

Spomenute obveze dio su Nestlé globalne strategije za prehranu, zdravlje i zdrav život.

Činjenica je da užurbani stil života ostavlja trajne posljedice na naš način prehrane, a samim time i na naše zdravlje. Važno je informirati se o temama koje su vezane uz pravilnu prehranu, kako bismo mogli djelovati na vrijeme i promijeniti loše navike, dok još nije kasno.