Sort results by
Sort results by

Prehrana, zdravlje i zdrav život

djeca trče u šumi

Shvaćanje prehrane mijenjalo se  kroz godine, ali tek u skorijoj povijesti počelo se gledati na prehranu kroz prizmu zdravlja. Razlog tome možemo vidjeti u poražavajućim statistikama vezanim za prekomjernu tjelesnu masu i pretilost te nezarazne bolesti koje mogu nastati kao direktna ili indirektna posljedica nepravilne prehrane i neaktivnog načina života.

Kako se uloga prehrane mijenja, tako Nestlé prilagođava svoje poslovanje, kontinuirano prateći trendove i osluškujući očekivanja svojih potrošača, istovremeno zadržavajući temeljnu politiku prehrane, zdravlja i zdravog života koja se provlači kroz sve sfere našeg poslovanja, od kreiranja novih proizvoda, renoviranja postojećih receptura, preko edukacija zaposlenika o pravilnoj prehrani i komunikacije prema potrošačima, do različitih programa društveno odgovornog poslovanja.

Obveze koje je Nestlé preuzeo kako bi dao svoj doprinos rješavanju gorućih javnozdravstvenih problema uključuju:

  1. Rad na renovaciji proizvoda i razvoju inovacija koje će potrošačima ponuditi zdravija rješenja
  2. Jasno i nedvosmisleno informiranje potrošača o nutritivnom sastavu proizvoda na pakiranju putem tablice hranjivih vrijednosti (Nestlé nutritivni kompas)
  3. Odgovorno oglašavanje proizvoda namijenjenih djeci
  4. Razne projekte od društvenog značaja koji promiču zdrave prehrambene navike i važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću. Na lokalnoj razini, taj smo program nazvali Vrtim Zdravi Film.

Spomenute obveze dio su Nestlé globalne strategije za prehranu, zdravlje i zdrav život.

Činjenica je da užurbani stil života ostavlja trajne posljedice na naš način prehrane, a samim time i na naše zdravlje. Važno je informirati se o temama vezanim za pravilnu prehranu, kako bismo mogli djelovati na vrijeme i promijeniti svoje navike dok još nije kasno.