Sort by
Sort by

Potičemo uravnoteženu prehranu

obiteljski ručan

Nestlé je prehrambeni inovator, stoga svakodnevno brinemo o tome da nutritivno bogatu prehranu učinimo dostupnom, istovremeno inspirirajući ljude da istražuju i uživaju u sve više hrane koja podržava njihovo zdravlje. Naše su inovacije proizvoda usredotočene na superioran okus, nutritivna svojstva i dobrobit prema planeti. Neprestano istražujemo i težimo pomicanju granica mogućeg. Hrvatski potrošači vrlo dobro poznaju Nestlé proizvode i njihovu vrhunsku kvalitetu te prepoznaju kontinuiran rad na poboljšanju hranjive vrijednosti proizvoda, kao i predanost koju imamo kad je riječ o pozitivnom utjecaju na okoliš.

U nastavku su konkretni koraci koje smo poduzeli kako bismo osigurali uravnoteženu prehranu tijekom svake životne dobi.

Kontinuirano proširujemo Nestlé asortiman

Naš asortiman postaje sve bogatiji i raznolikiji, nudeći zdravije, ukusnije i održivije proizvode. Usredotočeni smo na stvaranje novih proizvoda i preformuliranje postojećih, s više hranjivih tvari i sastojaka koji često nedostaju u prehrani – uključujući cjelovite žitarice i esencijalne vitamine – dok nastavljamo smanjivati količinu šećera i soli.

Mnoga inovativna rješenja na biljnoj bazi koje smo razvili ističu našu predanost dobrobiti planeta, kao i zdravlju ljudi koji biraju Nestlé svaki dan. Kako bismo osigurali da potrošači svugdje imaju pristup našim proizvodima, uvijek razmišljamo o tome kako napraviti ukusnije i zdravije proizvode koje svatko može priuštiti.

Ponosni smo i na širenje našeg GARDEN GOURMET asortimana na biljnoj bazi. Biljna hrana može pomoći u smanjenju emisija stakleničkih plinova i potaknuti ljude na zdravu i održivu prehranu. Bez obzira na to biraju li naši kupci biljnu prehranu iz zdravstvenih razloga, etičkih i vjerskih uvjerenja, osobnih preferencija ili brige o okolišu, Nestlé je tu da ih podrži u njihovom izboru.

Smanjujemo količine šećera i soli u našim proizvodima

Smanjenje količine šećera i soli u našim proizvodima dio je naših napora da poboljšamo ukupni nutritivni profil naših proizvoda. Zahvaljujući radu naših istraživačkih i razvojnih timova, postigli smo cilj smanjenja šećera od 5% preoblikovanjem proizvoda, među kojima je hrvatskim potrošačima najpoznatiji NESQUIK. Neprestano smo usmjereni prema novim tehnologijama koje omogućuju smanjenje šećera, kako bismo poboljšali još više proizvoda.

Kao odgovor na poziv Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) da prehrambena industrija usvoji standardizirane ciljeve za razine natrija za najrelevantnije kategorije hrane i pića, razvili smo i obvezali se na ciljeve do 2025. i 2030., zajedno s ostalim članovima Međunarodne zajednice hrane i pića (IFBA).

uravnotežen ručak

Razvili smo NutriPorciju – tanjur pravilne prehrane za djecu

Kvalitetna prehrana od najranije dobi ključna je za postavljanje temelja dugoročnog zdravlja i dobrobiti djece. Provođenjem programa Nestlé For Healthier Kids, trudimo se što bolje razumjeti prehrambene i životne navike te zdravstveni status djece diljem svijeta. Istraživački projekti, poput istraživanja o prehrani dojenčadi i male djece (FITS) te istraživanja o prehrani i zdravlju djece (KNHS), pomažu definirati razvoj proizvoda, komunikaciju s potrošačima i obrazovne Nestlé programe te ostvariti dijalog sa znanstvenim i medicinskim zajednicama.

Dodatno, razvili smo NutriPorciju, metodu koja pomaže u pripremi uravnoteženih obroka za cijelu obitelji. Zašto? Znamo da nam je potrebna raznolika prehrana, ali ne znamo koliko koje hrane trebamo.

NutriPorcija zato na jednostavan način prikazuje odgovarajuće količine svake skupine namirnica za dva glavna obroka: ručak i večeru. Osmišljena za djecu u dobi 4-12 godina, osigurava uravnoteženu prehranu za pravilan rast. Tanjur je podijeljen na tri dijela - pola tanjura treba popuniti povrćem ili salatama, jednu četvrtinu hranom bogatom proteinima (meso, riba, jaja, svježi sir itd.), a preostalu četvrtinu izvorima ugljikohidrata, poput žitarica, tjestenine, riže, krumpira itd. Na rubu tanjura pronaći ćete preporuke za ostale skupine namirnica, jer voće, mliječni proizvodi, orašasti plodovi, sjemenke, ulja i voda jednako su bitan dio pravilne prehrane.

Podržavamo Nutri – score

Nestlé je posvećen približavanju informacija o hranjivoj vrijednosti na pakiranjima, prodajnim mjestima te putem svojih online kanala, kako bismo svojim potrošačima omogućili donošenje informiranih odluka prilikom odabira hrane i pića. Transparentna i sveobuhvatna komunikacija sastojaka i hranjivih vrijednosti proizvoda odgovornost je kompanije Nestlé. U lipnju 2019. pružili smo podršku Nutri-score shemi, koja se nalazi na prednjoj strani pakiranja Nestlé prehrambenih proizvoda kontinentalne Europe. Nutri-score je sustav boja za klasifikaciju hrane i pića, prema njihovom hranjivom profilu. Korištenjem ljestvice od A (zdraviji izbori) do E (manje zdravi izbori), Nutri-score pruža holističko razumijevanje hranjive vrijednosti proizvoda, kako bi se potrošačima omogućilo što lakše donošenje informiranih odluka o pravilnoj prehrani.