Između 2000. i 2013. Nestlé je smanjio količinu šećera u proizvodima za 32%, s posebnim naglaskom na hrani za djecu.
Godine 2014., Nestlé se obvezao dodatno smanjiti količinu šećera za 10% do 2016. godine, u proizvodima koji ne zadovoljavaju Nestlé kriterije. Do kraja 2016. godine šećer u tim proizvodima smanjen je za 39.000 tona (prosječno 8%).
Svoje nutritivne kriterije Nestlé temelji na znanstvenim i javnozdravstvenim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i drugih vodećih međunarodnih i nacionalnih institucija.
Sedam posto cjelokupnog asortimana Nestlé proizvoda (uključujući i neke od naših više hedonističkih proizvoda) trenutno ne zadovoljava stroge Nestlé kriterije za šećer, iako mogu biti zdraviji od proizvoda konkurencije.
Nestlé nastavlja smanjivati količinu šećera u svojoj hrani i piću što je brže moguće. Neki tvrde da to nije dovoljno brzo, ali važno je to učiniti na pravi način. Hrana mora biti hranjiva i ukusna.