Sort by
Sort by

Zdravlje i prehrana

Zdravlje i usvajanje zdravih prehrambenih navika potrošača među glavnim su ciljevima poslovanja kompanije Nestlé. Kao tržišni lider u proizvodnji hrane i pića, Nestlé ima i veliku odgovornost provođenja najbolje prakse, na kojem god tržištu posluje. Kompanije Nestlé smatra da je edukacija potrošača i transparentnost u komunikaciji s njima, kako bi bili sami u mogućnosti donijeti informirane odluke pri kupnji proizvoda, od iznimne važnosti. Tako Nestlé stvara odnos povjerenja i dugoročne vrijednosti. Ovdje možete saznati neka od najčešće postavljanih pitanja o sastavu Nestlé proizvoda, ali i naporima koje kompanija poduzima kako bi smanjila udio štetnih sastojaka u svojim proizvodima, ne gubeći istovremeno na kvaliteti i okusu. Kompanija Nestlé trudi se uskladiti svoje prakse s najnovijim propisima regulatornih tijela, kao što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Ako i dalje imate pitanja vezana uz to jesu li postupanja kompanije Nestlé ili sastojci u njezinim proizvodima u skladu s propisima Svjetske zdravstvene organizacije, više o toj temi saznajte klikom na poveznicu Što je Pravilnik WHO-a?

Usto, kao lider u postavljanju tržišnih trendova Nestlé je poveo primjerom i kada je 2009. godine usvojio smanjenje zasićenih masti u vlastitim proizvodima kao jedno od načela vlastite korporativne politike. Nestlé 2014. godine preuzima obavezu smanjenja udjela zasićenih masti u svim relevantnim proizvodima koji ne zadovoljavaju kriterije Nestlé Nutritional Foundation (NF) u pogledu zasićenih masti, za 10 %. Nestlé je tu obvezu u potpunosti ispunio 2020. godine.

Više o proizvodima i praksama kompanije Nestlé saznajte odabirom jednog od članaka, sastavljenih na temelju najčešće postavljanih pitanja vezanih uz temu Zdravlje i prehrana. Za sva dodatna pitanja, kontaktirajte Nestlé putem kontaktnog obrasca ili putem Nestlé Adriatic kanala na društvenim mrežama.