Nestlé radi na smanjenju natrija u svim svojim jelima i pićima.
Kompanija Nestlé želi pomoći pojedincima i obiteljima da zadovolje preporuku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o potrošnji soli, koja iznosi 5g dnevno za zdrave odrasle osobe.
U Sjedinjenim Američkim Državama, Nestlé se udružio s Vladom kako u zajedničkom cilju postizanja preporučene količine soli u svim prehrambenim tvrtkama, a potez je pohvalilo i Američko udruženje za bolesti srca (AHA).
Između 2005. i 2011. Nestlé je smanjio sol u svojim receptima za 12.500 tona. U razdoblju od 2013. do 2016. Nestlé se obvezao smanjiti razine natrija za 10%, s naglaskom na proizvode koji predstavljaju veći izazov.
Do kraja 2016. godine, Nestlé smanjuje natrij za 10,2% (2.700 tona) u hrani i piću.
Cilj kompanije Nestlé je smanjiti sol u hrani, tako da ljudi ne osjećaju potrebu da ju sami dodaju ili da odabiru slanije alternative. Nestlé proizvodi uvijek moraju osigurati dobre hranjive sastojke i izvrstan okus.