Odmori se uz Fairtrade KIT KAT!

sij 30, 2010

Dajući certifikat Fairtrade svojoj vodećoj marki, Nestlé podržava svoju obvezu prema održivom razvoju kakao proizvodnje.

Nestlé Velika Britanija objavila je da KIT KAT, vodeća čokoladna marka i najomiljeniji čokoladni keks Velike Britanije – dobiva certifikat Fairtrade u Velikoj Britaniji i Irskoj. Ovaj potez je dio „Nestlé globalnog kakao plana“, lansiranog u listopadu ove godine, koji predstavlja ulaganje od 65 milijuna funti sljedećih deset godina u programe vezane uz ključne ekonomske, društvene i ekološke probleme kakao zajednice.

Fokusirajući se na Obalu Bjelokosti, zemlju s najvećom proizvodnjom kakaa, cilj Kakao plana je upotrijebiti poljoprivredno i znanstveno znanje Nestléa kako bi se poboljšala kvaliteta i žetva kakaa, te ponuditi izobrazbu i edukaciju radi poboljšanja socijalnih uvjeta farmera i njihove zajednice.

Fairtrade certifikat označava registrirani zaštitni znak internacionalne Fairtrade Labelling organizacije koji dobivaju proizvodi zadovoljavajući internacionalne Fairtrade standarde.

KIT KAT Fairtrade certifikat omogućava dugoročnu direktnu obavezu prema kakao kooperantima, uključujući dodatne isplate farmerima za ulaganja u zajednicu ili razvojne projekte prema vlastitom izboru, poput poboljšanja zdravstva i školstva.
U siječnju 2010. izlazi prvi KIT KAT „four finger“ sa Fairtrade znakom u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Nestlé surađuje s Obalom Bjelokosti, jednom od najsiromašnijih zemalja na svijetu, više od 50 godina s ciljem poboljšanja uvjeta života i proizvodnje.
U zadnjih 15 godina, Nestlé ulaže preko 35 milijuna funti u inicijative održivog razvoja i opskrbljuje zemlje proizvođače sa preko 17 milijuna mladih biljaka kakaa i kave.

Kao dio Kakao plana, Nestlé radi na osnivanju dodatnih inicijativa održivog razvoja, poput veće stručnosti u sadnji i proizvodnji kakaa, pružanja podrške i edukacije farmerima, poboljšanja kanala dobavljača i stvaranja boljih društvenih uvjeta.

Za daljnje informacije o Kakao planu posjetite web stranicu http://www.thecocoaplan.com/