Sort by
Sort by

Igre za mačke u zatvorenom

Savjeti o održavanju zdravlja i sreće Vaše kućne mačke 

Igre u zatvorenom za mačke

Igra je ključna za vašu mačku; od rane dobi pa sve do starosti, voljet će udarati, ganjati i skakati po svim stvarima! Zapravo, igranje s vašom mačkom jedna je od najugodnijih stvari kod držanja mačke u kući.

Stručnjaci iz naše robne marke Purina za kućne ljubimce sastavili su popis igara koje će obogatiti život Vaše mačke, pružiti joj stimulaciju i ojačati vezu koju dijelite.

1. Lovljenje plijena

Pomoću igračke simulirajte kretanje plijena. Povlačenjem igračke po podu na uzici, povremeno zastajući poput životinje, ohrabrujete svoju mačku da stane i odskakuje poput one u divljini. To će povećati njezinu brzinu i okretnost i potaknuti njezine lovačke instinkte. Dobro je držati igračku skrivenom do igranja kako bi je zainteresirali za nju.

Mačka se igra s plijenom

2. Zabava s mačjom travom

Stavljanjem mačje trave, prirodne biljke, u igračku ili lopticu (ili kupnjom onih koje već sadrže mačju travu) možete potaknuti interes Vaše mačke za igračku. Međutim, imajte na umu da mačja trava nije privlačna svim mačkama.

mačke

3. Trčanje i donošenje loptice

Iznenađujuće je, no mnoge mačke vole donositi ono što bacate - ili barem juriti za time da bi to uhvatile. Loptice simuliraju brze, neočekivane pokrete plijena. Stavite zvono unutra da privučete pažnju Vaše mačke, pa zakotrljajte ili bacite lopticu tako da je ona može vidjeti i juriti za njom. Neke mačke posebno dobro reagiraju kada se loptica otkotrlja ili baci u drugu sobu ili iza ugla.

Savjeti o održavanju zdravlja i sreće Vaše kućne mačke

4. Igranje s hranom

Hranilice koje su ujedno i slagalice te kuglice za distribuciju hrane igračke su koje sadrže hranu za Vašu mačku u unutrašnjim odjeljcima. Prevrtanjem ili skakanjem po igrački, Vaša mačka može osloboditi nekoliko komada hrane istovremeno. Upotrebom hranilica-slagalica potičete želju Vaše mačke da lovi i radi za hranu. Ne zaboravite uzeti u obzir hranu koja se nalazi u hranilici-slagalici tijekom zadovoljavanja dnevnih prehrambenih potreba Vaše mačke.

Što treba zapamtiti o igrama s mačkom

Potaknite svoju mačku da se igra barem 20 minuta dnevno kako bi poboljšala kondiciju. Igranje s Vašom mačkom nije samo luksuz - to je nužno za zdravlje Vašeg ljubimca i njegovu opću dobrobit. No, bez obzira na to što se dogodi i bez obzira na jedinstvenu osobnost Vašeg ljubimca, vrijeme igranja nikada ne bi trebalo biti dosadan posao. Budite kreativni i zabavljajte se, i bit će Vam jasno da vam je to oboma od koristi!

Za više savjeta i trikova za vlasnike mačaka, prijeđite na odjeljak sa člancima na web-stranici Purine.

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.