Sort by
Sort by

Okoliš

Gotovo sve sirovine koje kompanija Nestlé koristi u proizvodnji na neki način potiču iz prirode. Stoga se, kao svjetski lider u proizvodnji hrane i pića, Nestlé osjeća odgovornim za brigu o prirodi. Kompanija se to trudi činiti pokretanjem brojnih projekata za očuvanje prirode te prirodnih izvora energije, poput eliminacije plastičnih ambalaža iz procesa proizvodnje Nestlé proizvoda, očuvanja i pružanja pomoći kod regeneracije prirodnih izvora vode u državama u kojima kompanija posjeduje punionice vode, poticanjem na recikliranje te na brojne druge načine. 

Važno je spomenuti i druge tvrtkae, javna tijela i nevladine organizacijame s kojima kompanija Nestlé surađuje u svrhu postizanja zajedničkog cilja razvoja pravog kružnog gospodarstva, korištenjem materijala koji su reciklabilni i ponovno upotrebljivi. Uloga u brizi za okoliš svih nas nije samo kritično važna za planet, ona je i poslovni imperativ. 

Zato je cilj kompanije Nestlé zamijeniti polovicu sastojaka koji se koriste u proizvodnji sastojcima koji se dobivaju putem regenerativnih poljoprivrednih metoda, do 2030. godine. Radi se o sustavu metoda čijom se primjenom povećava bioraznolikost, plodnost tla, kruženje vode i usluge ekosustava, s ciljem redukcije atmosferskog ugljika u tlo i biomasu, povećanja bioraznolikosti proizvodnih agroekosustava, plodnosti tla te uspostavljanja i održavanja ciklusa kruženja hrane, vode i organske tvari tla, istovremeno nudeći usporedive ekonomske učinke, otpornost na klimatsku nestabilnost te zdravlje i prosperitet za poljoprivrednu zajednicu. 

Ovdje možete pronaći sve najnovije informacije o utjecaju poslovnih procesa kompanije Nestlé na okoliš, konkretnim koracima kompanije ka stvaranju zajedničke održive budućnosti te najčešća pitanja vezana uz zaštitu okoliša.

Ako imate dodatna pitanja vezana uz temu okoliša, kontaktirajte nas pomoću podataka navedenih u odjeljku “Obratite nam se” ili putem Nestlé Adriatic kanala na službenim društvenim mrežama.