Sort by
Sort by

Nestlé i RSPO

rspo


Koji je vaš stav o usvajanju revidiranih načela i kriterija (P&C) RSPO-a?

Kompanija Nestlé pozdravlja usvajanje načela i kriterija (P&C) RSPO-a te je aktivno sudjelovala u procesu savjetovanja za jačanje standarda. Nestlé vjeruje da se revidirana verzija bavi ključnim manjkavostima na koje je kompanija Nestlé ukazivaai, uključujući zahtjeve za nepostojanjem konverzije šuma s visokim udjelom ugljika (HCS); zabranu sadnje na tresetu bilo koje dubine i jaču primjenu slobodnog prethodnog i informiranog pristanka (FPIC), zaštitu zajednice i kriterije rada.

Ti kriteriji već su dio Nestlé standarda o odgovornom nabavljanju (pdf, 2 Mb), koji određuje detaljne zahtjeve, fokusirajući se na kritične društvene, ekološke i ekonomske izazove i izazove dobrobiti životinja, koji mogu utjecati na opskrbu, život i održivost aktivnosti nabave.

Potrebno je riješiti dodatne izazove. To uključuje usvajanje pristupa za sprječavanje krčenja šuma u krajoliku visokog šumskog pokrova i usvajanje pojednostavljenog standarda za male poljoprivrednike, koji na globalnoj razini čine 40% proizvodnje palminog ulja.

Nestlé nastavlja igrati vodeću ulogu u sklopu RSPO-a kako bi pomogao u pokretanju pozitivnih promjena u cijelom sektoru palminog ulja.

Koje mjere ste poduzeli kako biste se ponovno kvalificirali za člana Okruglog stola o održivom palminom ulju (RSPO)?

Nakon niza rasprava s RSPO-om, Nestlé je dostavio vremenski ograničen plan za postizanje nabave 100% RSPO certificiranog održivog palminog ulja do 2023. godine.

Plan se usredotočuje na povećanje sljedivosti, prvenstveno putem segregiranog RSPO palminog ulja. Osim toga, Nestlé će i dalje ispunjavati svoje postojeće obveze o zabrani deforestacije (pdf, 300Kb), uključujući suradnju s drugim partnerima za postizanje transformacije u regijama odakle nabavlja palmino ulje.

Plan odgovara na pitanja koja je postavio RSPO – kompanija Nestlé raduje se nastavku suradnje s RSPO-om u transformaciji industrije palminog ulja za održivu budućnost.

RSPO ima važnu ulogu u pokretanju promjena u industriji prema održivom palminom ulju. Kompanija Nestlé svjesna je važnosti održavanja svojeg članstva i dijeljenja iskustava u svrhu lakšeg postizanja tih ciljeva.

Zašto dajete prioritet segregriranom palminom ulju?

Segregirano palmino ulje drži se odvojeno od običnog palminog ulja kroz cijeli opskrbni lanac. Budući da je cilj kompanije Nestlé postići potpunu sljedivost kroz opskrbni lanac palminim uljem, njezin fokus je na kupnji segregiranog palminog ulja.