Sort by
Sort by

Nestlé i klimatske promjene

klimatske promjene


Smanjujete li svoje emisije stakleničkih plinova?

Da. U proteklih deset godina Nestlé je prepolovio emisije stakleničkih plinova (GHG) iz svojih tvornica po kilogramu proizvoda.

Kompanija Nestlé predana je smanjenju emisija stakleničkih plinova povezanih s proizvodnjom i distribucijom hrane i pića, kroz poboljšanje energetske učinkovitosti, upotrebu čišćih goriva i ulaganja u obnovljive izvore energije. Na primjer: prelazak s cestovnog na željeznički ili pomorski promet u Europi za velike udaljenosti, odabir energije vjetra za Nestlé tvornice u Meksiku i instalacija bojlera na drva u nekim od tvornica u Francuskoj.

Kako se vaši napori mogu usporediti s drugim tvrtkama?

Nestlé je jedan od lidera u području ublažavanja posljedica i prilagodbe klimatskim promjenama. Prakse za smanjenje stakleničkih plinova i objavljivanje aktivnosti kompanije Nestlé u tom području dosljedno su prepoznate kao jedne od najboljih u industriji.

U 2013. i 2012. godine Nestlé postiže maksimalan broj bodova u CDP-ovom Indeksu vodećih tvrtki u izvještavanju o klimi i CDP-ovim Indeksu vodećih tvrtki u upravljanju klimom, koji su objavljeni u 500. globalnom izvješću o klimatskim promjenama 2013 (pdf, 1.48Mb).

CDP indeksi mjere uspješnost 500 najboljih tvrtki na FTSE Global Equity indeksu u smislu njihovih nastojanja da smanje emisije ugljika kao i transparentnost informacija koje objavljuju.

U 2013. godini Nestlé je po prvi puta bio i vodeći proizvođač prehrambenih proizvoda na Dow Jones Indeksu održivosti s rezultatom od 88%, što je dvostruko više od industrijskog prosjeka. Čvrste politike kompanije Nestlé, koje uključuju mjere za klimatske promjene i transparentno izvješćivanje u području održivosti okoliša, omogućile su postizanje rezultata od 97% u kategoriji “dimenzija okoliša” na Dow Jones Indeksu . To je bio najbolji rezultat u industriji.

Što još Nestlé poduzima radi ublažavanja klimatskih promjena?

Kompanija Nestlé obvezala se da se njezini proizvodi neće povezivati s deforestacijom. Ova obveza odnosi se na sve sirovine koje se koriste za izradu Nestlé proizvoda i ambalaža.

Osim što se obvezala na smanjenje emisija stakleničkih plinova (GHG) povezanih s proizvodnjom i distribucijom proizvoda, kompanija Nestlé također se obvezala na dizajniranje proizvoda koji potrošačima omogućavaju smanjenje vlastite emisije stakleničkih plinova te surađuje s poljoprivrednicima na poboljšanju njihove otpornosti na klimatske promjene. Saznajte više.

Pomoć koju je Nestlé pružio uzgajivačima kakaa i kave, kako bi se što lakše prilagodili ekološkim izazovima, prepoznata je kao primjer najbolje prakse od strane Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (UNFCCC).