Sort by
Sort by

Plastična ambalaža u izvješću Greenpeace-a

plastična ambalaža


Greenpeace izvješće o oslobađanju od plastike ukazuje na štetu koju plastična ambalaža uzrokuje u morima, oceanima i plovnim putevima, naglašavajući važno pitanje u zaštiti okoliša.

Nestlé je u potpunosti posvećen smanjenju utjecaja ambalaža svojih proizvoda na okoliš. Vizija Nestlé kompanije je da niti jedna ambalaža njenih proizvoda, uključujući plastiku, ne završi na odlagalištu otpada ili kao smeće.

U cilju ostvarivanja tog cilja, Nestlé želi učiniti svoje ambalaže 100% ponovno iskoristivima ili pogodnima za recikliranje do 2025. godine. Unutar kompanije Nestlé veliki napori ulažu se u oblikovanje budućnosti bez otpada, zbog čega se zaposlenike kompanije potiče da svoje volonterske dane posvete prikupljanju otpada.

Kroz suradnju s industrijskim partnerima na istraživanju različitih rješenja za ambalažu, Nestlé teži ka smanjenju korištenja plastike, olakšavanju procesa recikliranja i razvitku novih rješenja za uklanjanje plastičnog otpada.

Nestlé se također obvezao da će pomoći u poboljšanju navođenja informacija o recikliranju na deklaracijama svojih proizvoda, kako bi potrošačima pomogao zbrinuti ambalaže na pravilan način.

Jedino rješenje ozbiljnog problema plastičnog zagađenja je kolektivno djelovanje, kako bismo promijenili način na koji svi upravljamo ambalažom. Ubrzavanjem postupaka rješavanja problema plastičnog otpada Nestlé želi postići značajnu razliku na svakom tržištu na kojem posluje. Suradnjom s vladama, nevladinim organizacijama, dobavljačima, upraviteljima otpadom, trgovcima i drugim tvrtkama, kompanija Nestlé želi postići konkretna rješenja za čišću budućnost.

Tri područja fokusa za pokretanje promjena kompanije Nestlé su:

1. Uvođenje alternativnih materijala
2. Oblikovanje budućnosti bez otpada zaustavljanjem curenja plastike u okoliš
3. Pokretanje novog načina ponašanja kroz suradnju s lokalnim zajednicama

Ako imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas pomoću podataka navedenih u odjeljku “
Obratite nam se” ili putem Nestlé Adriatic kanala na službenim društvenim mrežama.