Sort by
Sort by

Koji je stav tvrtke Nestlé o genetski modificiranim sastojcima?

plastenik


Što je GM?

Poljoprivrednici su godinama koristili tehnike poput selektivnog uzgoja, unakrsnog oprašivanja ili hibridizacije kako bi poboljšali svoje usjeve. Sastojci dobiveni od GMO-a (genetski modificiranih organizama) razlikuju se jer sami postupak uključuje znanstvenike koji biraju poželjnu genetsku osobinu i stavljaju je u drugu biljnu vrstu.

GM (genetski modificirani) usjevi koji se naveliko uzgajaju uključuju kukuruz, soju, uljanu repicu i šećernu repu.

Jesu li sastojci dobiveni pomoću genetske modifikacije sigurni?

GMO usjevi koji su prošli stroga regulatorna i sigurnosna odobrenja jednako su sigurni kao i konvencionalni usjevi. 'GMO sastojci' imaju potencijalno važnu ulogu u povećanju proizvodnje hrane, podržavaju održivu poljoprivredu i pomažu u prehranjivanju rastuće svjetske populacije.

Koristite li GM sastoje u svojim proizvodima?

Neki proizvodi kompanije Nestlé u svojem sastavu sadržavaju GM sastojke. Nestlé podržava odgovorno korištenje svake inovativne, sigurne tehnologije te odlučuje o korištenju sastojaka dobivenih iz GMO-a na lokalnoj razini, kao odgovor na interese potrošača.

Proizvodi li Nestlé GM usjeve?

Ne, kompanija Nestlé ne uzgaja GM usjeve.

Podržavate li pravo potrošača da znaju što se nalazi u njihovoj hrani?

Nestlé u potpunosti podržava pravo ljudi na informiranost o sastavu prehrambenih proizvoda koje konzumiraju te se obvezao pružati informacije o uporabi sastojaka dobivenih iz GMO-a u Nestlé proizvodima u cijelom svijetu.

Podržava li Nestlé propise o označavanju i navođenju GMO sastojaka?

Nestlé u potpunosti podržava navođenje sastojaka GMO podrijetla na svim svojim proizvodima koji ih sadrže u sastavu, kako bi se potrošačima omogućilo donošenje informiranih odluka o hrani koju kupuju. Kompanija Nestlé strogo se pridržava svih nacionalnih zakona i propisa koji se odnose na označavanje sastojaka dobivenih iz genetski modificiranih (GM) usjeva.