Sort by
Sort by

Što Nestlé poduzima kako bi poboljšao kvalitetu života životinja s farma?

krave


Nestlé kupuje proizvode od mesa, peradi i jaja koje proizvode poljoprivrednici širom svijeta. Većina tog mesa i peradi, koristi se za proizvodnju gotovih jela, smrznutih obroka i hrane za kućne ljubimce. Većinu proizvoda od jaja koristi se u majonezi, tjestenini i kolačima. Nestlé se pridržava najviših mogućih standarda dobrobiti domaćih životinja s farma i njihovom poboljšanju u svojim globalnim lancima opskrbe.

Naša Obveza o dobrobiti životinja na farmama (pdf, 2Mb) temelji se na smjernicama Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE). Uključuje obvezu postupnog ukidanja problematičnih praksi na temelju “pet sloboda” OIE-a. One su sloboda od gladi, žeđi i pothranjenosti, sloboda od straha i stresa, od fizičke nelagode, ozljeda i bolesti. Nestlé podržava rad OIE-a na promicanju tih sloboda u globalnom lancu opskrbe hranom.

Naše Smjernice o odgovornom nabavljanju (pdf, 2Mb) propisuju zahtjeve o nabavljanju mesa, peradi, jaja i mliječnih proizvoda. Svi Nestlé dobavljači moraju se pridržavati tih smjernica, koje će kompanija nastaviti primjenjivati u svom globalnom opskrbnom lancu.

Nestlé je potpisao globalni sporazum o suradnji s organizacijom Compassion in World Farming, kako bi pomogao potaknuti poboljšanja u svom načinu nabave i transformaciju opskrbnog lanca na široj razini.

U listopadu 2018., Nestlé se pridružio Globalnoj koaliciji za dobrobit životinja (GCAW), te surađuje s niz drugih tvrtki na poboljšanju standarda držanja životinja na globalnoj razini.

Kompanija Nestlé sklopila je niz specifičnih obveza. Da bi pomogao u poboljšanju dobrobiti kokoši nesilica, cilj kompanije Nestlé je do 2025. godine koristiti isključivo jaja koja nisu iz kavezne proizvodnje u svim svojim proizvodima. To uključuje sva cijela jaja i proizvode od jaja (kao što su prah cijelih jaja te bjelanjak u obliku tekućine i praha) koje Nestlé izravno nabavlja kao sastojke.

U nekim dijelovima svijeta, kao što je Europa, preko 40% Nestlé jaja već potječe iz uzgoja bez kaveza.

Kompanija Nestlé također se javno obvezala poboljšati dobrobit tovnih pilića (pilići uzgojeni za meso) za svoje prehrambene proizvode u Sjedinjenim Američkim Državama do 2024., a u Europi do 2026. godine.