Sort results by
Sort results by

Vrtim Zdravi Film i PETICA zajedno za zdraviju budućnost djece

PETICA I VZF druga godina suradnje
Nova sezona projekta Vrtim Zdravi Film označila je i nastavak suradnje s javnozdravstvenim programom PETICA – igrom do zdravlja. Aktivnosti ovog programa usmjerene su na edukacije učenika nižih razreda osnovnih škola, njihovih roditelja i cjelokupne javnosti o važnosti pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti s ciljem prevencije pretilosti. Vrtim Zdravi Film dijeli iste ciljeve, a usmjeren je prema učenicima viših razreda osnovnih škola. Prema broju obuhvaćane djece, PETICA i Vrtim Zdravi Film udruženi čine najopsežnije programe takve vrste u Hrvatskoj.

Druga godina partnerstva najavljena je na Croatian Obesity Forumu, a započela je provedbom digitalnog natječaja Grickaj zdravo, misli zeleno! 

Natječaj je trajao od 7. ožujka do 7. travnja, a najkreativniji sudionici, slanjem fotografija kreativnih međuobroka, osvojili su vrijedne nagrade – tri poklon - kartice za kupovinu u sportskom dućanu i sedam Nestlé poklon paketa. Digitalni natječaj održao se na Facebook stranici PETICA - igrom do zdravlja.

Dodatno, PETICA je za sve roditelje i djecu osmislila digitalnu knjižicu recepata Grickaj zdravo uz PETICU, čiju je pripremu podržao Nestlé Adriatic. Knjižica sadrži 10 recepata za zdrave međuobroke, među kojima su recept za ukusne energetske pločice, šareni čips od povrća, kao i za pesto od listova mrkve, koji se priprema u svega pet minuta. 

Knjižica je posebna po tome što svaki recept sadrži i zeleni savjet, koji objašnjava kako sačuvati Zemljine vrijedne resurse. Osim toga, objašnjeno je i kojim su sve vitaminima i mineralima obogaćena jela iz knjižice. Preuzimanjem i pripremom predloženih snackova na tijekom tjedna, svaki roditelj čini prvi korak na putu prema zajedničkom stvaranju zdravih prehrambenih navika cijele obitelji. 

Suradnja ovih dvaju programa nastavlja se provedbom edukativne kampanje Usvoji zdrave navike u 21 dan! 

Podsjetimo, tijekom 2021. godine Vrtim Zdravi Film, uz glavnog provoditelja projekta, Hrvatski školski sportski savez i PETICA obuhvatili su više od 19.000 djece i njihovih roditelja, stavljajući svojim aktivnostima fokus na teme održivosti, brige za okoliš i smanjenja otpada hrane. PETICA – igrom do zdravlja, prošle je godine svojim stručnim znanjem i idejama sudjelovala i u pripremi digitalne kuharice Vrtim Zdravi Film, koja je obuhvatila čak 40 recepata za svaki dan, od jutra do večeri. 

Projekti zajedno nastavljaju još snažnije dalje, s novim aktivnostima i željom da im se ove godine pridruži još više osnovnoškolaca i njihovih obitelji.