Sort by
Sort by

Međunarodni dan kuhara

Medjunarodni dan kuhara


Jedan od najučinkovitijih načina za uvođenje uvesti novih namirnica u svakodnevnu rutinu djece je zajedničko kuhanje. Znanstveno je dokazano da su djeca koja kuhaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih okusa i spremnija usvojiti zdravije životne navike, koje će ih pratiti i u odrasloj dobi. Roditelji su uzor, djeca češće imitiraju njihovo ponašanje, nego što rade ono što im kažu. Stoga su zajedničke aktivnosti najbolji i najsigurniji put, na kojem se Nestlé već godinama pozicionira kao pouzdan partner. 

Djeca jedva čekaju odrasti, a na tom putu iznimno je važna pravilna prehrana. Kako bi vas inspirirao, Nestlé je za vas pripremio veliku digitalnu kuharicu, s puno šarolikih recepata. Prolistajte kuharicu i pronađite novi omiljeni obrok vaše obitelji:  

KUHARICA VRTIM ZDRAVI FILM 


Različitim edukativnim aktivnostima Nestlé se pridružio Međunarodnom danu kuhara, kako bi potaknuo roditelje da što češće kuhaju s djecom.   

Nestlé je 2019.  godinu obilježio suradnjom s omiljenom cheficom - blogericom Nastasjom Chiarom Petrić, koja je osmislila nekoliko jednostavnih recepata za zdrava i ukusna jelaod svima dostupnih namirnica. Kuhali smo s učenicima i profesorima OŠ Jabukovac. Događaj je podržala i bivša Miss Dalmacije, Viktorija Rađa, koja je kuhala sa osnovnoškolcima.  

Ovim druženjem Nestlé je pokazao da kuhanje može biti zabavno i za tinejdžere. 

U 2020. godini Nestlé nastavlja s poticanjem roditelja na uključivanje djece u pripremu obroka, ovoga puta inspiriran vještinama Nastasje i njene kćri Gaie.    

Nastasjin recept za bijeli bolognese umak s integralnom tjesteninom i brokulom, koji se nalazi i u prvoj Nestlé digitalnoj kuharici “Vrtim Zdravi Film”, sigurno će podjednako oduševiti roditelje i djecu i potaknuti ih da pokažu svoj kulinarski talent, nauče nešto novo i pritom se odlično zabave. Razbiti jaje, promiješati juhu ili mijesiti tijesto zadaci su koje s lakoćom možete povjeriti najmlađima, koji će biti ponosni na svoja odrasla zaduženja.