Međunarodni dan kuhara

Medjunarodni dan kuhara

Djeca jedva čekaju biti velika – na tom im je putu važna pravilna i balansirana prehrana!


Jedan od najučinkovitijih načina kako uvesti novu hranu i namirnice u svakodnevnu rutinu djece je zajedničko kuhanje – znanstveno je dokazano da su djeca koja kuhaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih okusa i spremnija na usvajanje zdravijih životnih navika koje će ih pratiti i u odrasloj dobi. Roditelji su uzor, djeca će češće raditi ono što vide da roditelji rade, a ne ono što im kažu, stoga su zajedničke aktivnosti najbolji i najsigurniji put na kojem se Nestlé već godinama pozicionira kao pouzdan partner.

Sva djeca jedva čekaju biti velika. Na tom putu pravilna i balansirana prehrana je iznimno važna, stoga zasučite rukave, nabacite pregače i isprobajte s njima nove kulinarske čarolije. Za inspiraciju, pripremili smo veliku digitalnu kuharicu s puno šarolikih recepata, čak i za prave izbirljivce. Prolistajte kuharicu i pronađite novi omiljeni obrok vaše obitelji: 

KUHARICA VRTIM ZDRAVI FILM


Međunarodni dan kuhara: neka i mali kuhari budu ponosni na svoja odrasla zaduženja


Različitim edukativnim aktivnostima pridružili smo se Međunarodnom danu kuhara koji se obilježava svakog 20. listopada, kako bismo potaknuli roditelje na što češće kuhanje s djecom.  

Tako smo 2019.  godinu obilježili suradnjom s omiljenom cheficom - blogericom Nastasjom Chiarom Petrić, koja je osmislila nekoliko jednostavnih recepata za zdrava i ukusna jela od svima dostupnih namirnica. Kuhali smo s učenicima i profesorima OŠ Jabukovac. Događaj je podržala Viktorija Rađa, koja je kuhala sa osnovnoškolcima. 

Ovim smo druženjem pokazali kako kuhanje može biti dobra zabava i za tinejdžere koji su često u prilici kuhati s roditeljima ili sami.  

U 2020. godini nastavili smo s poticanjem roditelja na uključivanje djece u pripremu obroka, a ovog puta inspirirale su nas vještine Nastasje i njene kćri Gaie.   

Nastasjin recept za bijeli bolognese umak s integralnom tjesteninom i brokulom, koji se nalazi i u našoj prvoj digitalnoj kuharici Vrtim Zdravi Film, sigurno će podjednako oduševiti roditelje i djecu i potaknuti ih da u kućnoj radinosti pokažu svoj kulinarski talent, nauče nešto novo, ali se i odlično zabave. Razbiti jaje, promiješati juhu ili mijesiti tijesto zadaci su koje s lakoćom možete povjeriti i onima najmlađima, koji će biti ponosni na svoja odrasla zaduženja.