Sort by
Sort by

Globalna inicijativa Nestlé needs YOUth

pet nasmiješenih osoba


Nestlé je svjestan izazova s kojima se mladi suočavaju na tržištu rada – 71 milijun mladih širom svijeta je nezaposleno, dok je više od pola milijarde potplaćeno ili “zapelo” radeći nesigurne ili neizvjesne poslove. Kao svjetski lider u proizvodnji hrane i pića, Nestlé svojim djelovanjem godinama pomaže zapošljivosti mladih na tržištima na kojima djeluje. Kompanija Nestlé pomogla je pripremiti stotine tisuća mladih za rad, obučila i podržala više od 4 milijuna poljoprivrednika te pomogla 2 milijuna žena pri razvijanju poslovnih vještina. Ambicija kompanije je omogućiti 10 milijuna mladih iz cijelog svijeta pristup boljim ekonomskim prilikama do 2030. godine.

Pomoću inicijative Nestlé needs YOUth, Nestlé od 2013. aktivno radi na unaprjeđivanju mogućnosti i profesionalnih vještina mladih do tridesete godine života. Iste godine, Nestlé se obvezao na otvaranje 20.000 radnih mjesta za mlade diljem Europe do 2016. godine. Inicijativa se pokazala iznimno korisnom već u prvoj fazi provođenja - više od 4.000 mladih dobilo je bolje poslovne prilike, a njih gotovo 1.500 dobilo je stalan posao.

Potaknut uspjehom inicijative Nestlé Needs YOUth, Nestlé je sa svojim partnerima pokrenuo drugu fazu projekta, nazvanu "Savez za mlade" (Alliance for YOUth), s ciljem uključivanja kompanija u misiju zapošljavanja mladih u Europi. Ova faza privukla je još 300 kompanija, među kojima su Adecco, AXA, Cargill, Chep, DSSmith, EY, Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis, Salesforce.com, Twitter and White & Case.

Uključivanjem u drugu fazu inicijative spomenute kompanije dobile su mogućnost:

  1. bivanja aktivnim članom i ambasadorom projekta Europske komisije European Alliance for Apprenticeships
  2. razvijanja zajedničkih inicijativa za radno iskustvo i pripravništva mladih
  3. olakšavanja prijelaza između škole i zapošljavanja putem inicijative Readiness for Work, koja uključuje karijerna savjetovanja, radionice za izradu životopisa te pripreme za intervjue

Nestlé nastavlja sa svojom misijom potpore mladih iz cijelog svijeta, ulaganjem u tri osnovna područja:

  1. Agropoduzetništvo
  2. Poduzetništvo
  3. Zapošljivost

Nestlé, ne samo da vjeruje u viziju mladih, već s njima i dijeli tu viziju. Vaši snovi mogu promijeniti svijet!