Evo recepta za klasičnu korejsku juhu, skuhanu s kimchijem, mješavinom kiselog povrća toliko poznatim zaljubljenicima u azijsku kuhinju.
- OBROK ZA: 2 osobe
- VRIJEME PRIPREME: 30 min
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 2 šalice kimchi povrća (kiselo povrće)
- 115 g svinjetine
- ½ žličice crvene paprike
- 1 žličica češnjaka
- ½ žličice svježeg đumbira
- 2 šalice vode
- 170 g tofua
- 100 g mirisnih gljiva
- 2 mlada luka
- ½ žličice soli, po želji
- ½ žličice papra
- 2 paketa Magic Asia Noodles Instant Chili i Jalapeno
Kako se priprema?
- Narežite svinjetinu i kimchi na komade.
- Narežite tofu i gljive na kriškice, a zeleni luk narežite na štapiće.
- U dovoljno velikoj posudi kuhajte kimchi sa svinjetinom, crvenom paprikom, češnjakom i naribanim đumbirom, na srednje jakoj vatri, dok se meso ne obradi i kimchi ne omekša.
- Dodajte vodu, stavite vatru na srednju jačinu i ostavite da se kuha, poklopljeno, 20 minuta. Dodajte još vode ako smatrate da je potrebno.
- Dodajte tofu, gljive, mladi luk, sol (ako je potrebno jer je kimchi obično slan) i papar.
- Sve kuhajte dok se tofu ne obradi, oko 5 minuta.
- Maknite s vatre, pospite s još malo mladog luka i poslužite.
Isprobajte eksploziju okusa i eksperimentirajte s novim azijskim receptom!
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 539 kcal
- Bjelančevina: 28.06 g
- Masti: 26.3 g
- Ugljikohidrata: 49.4 g
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.