Juha od koprive s rižom savršen je proljetni ručak!
- BROJ PORCIJA: 4
- VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 100 g svježe koprive
- 1 luk
- 1 mrkva
- ½ crvene paprike
- 100 g oguljenih rajčica
- 2 žlice umaka od rajčice
- 3 žlice ulja
- 100 g riže
- papar
- Maggi dodatak jelima “Tajna okusa povrća”
- zeleni peršin
- Maggi Bors s povrćem
Kako se priprema?
- Očistite i ocijedite koprivu, narežite luk te naribajte mrkvu. Papriku i oguljene rajčice narežite na kockice.
- U zdjelu dodajte ulje, luk, mrkvu, papriku i rajčice, malo vode te pustite da se kuha dok ne omekša (otprilike četiri minute)
- Dodajte vodu
- Kada voda uzavre, dodajte nasjeckani peršin
- Dodajte koprivu, papar i Maggi dodatak jelima “Tajna okusa povrća”
- Kada se povrće skuha, dodajte mu opranu rižu
- Kada se riža skuha, dodajte joj umak od rajčice i Maggi Bors pa ostavite da se još kratko kuha
- Kušajte je li kuhano, maknite s vatre i jelo je spremno!
Prijedlog za serviranje: mladi luk!
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 193 kcal
- Bjelančevina: 3 g
- Masti: 8 g
- Ugljikohidrata: 27.6 g
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.