Juha od koprive s rižom savršen je proljetni ručak!
- BROJ PORCIJA: 4
- VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka za pripremu ove juhe:
- 100 g svježe koprive (prethodno oprane)
- 1 luk
- 1 mrkva
- ½ crvene paprike
- 100 g oguljenih rajčica
- 2 žlice umaka od rajčice
- 3 žlice ulja
- 100 g riže
- papar
- Maggi povrtna kocka za juhu
- zeleni peršin
- voda
Kako se priprema juha od koprive s rižom?
- Očistite i ocijedite koprivu, narežite luk te naribajte mrkvu. Papriku i oguljene rajčice narežite na kockice.
- U zdjelu dodajte ulje, luk, mrkvu, papriku i rajčice, malo vode te pustite da se kuha dok ne omekša (otprilike četiri minute).
- Dodajte vodu.
- Kada voda uzavre, dodajte nasjeckani peršin.
- Dodajte koprivu, papar i prethodno usitnjenu Maggi povrtnu kocku za juhu. Nastavite kuhati.
- Kada se povrće skuha, dodajte mu opranu rižu.
- Kada se riža skuha, dodajte joj umak od rajčice i potrebnu količinu vode. Ostavite da se još kratko kuha.
- Kušajte je li kuhano, maknite s vatre i juha od koprive s rižom je spremna!
Prijedlog za serviranje: uz mladi luk, bučino ulje i prepržene sjemenke bundeve dobit ćete ukusan i maštovit obrok.
Sličnu juhu možete pripremiti i s nekim drugim lisnatim povrćem prema vašem izboru: npr. špinat ili blitva koje možemo nabaviti tijekom cijele godine. Nećete pogriješiti ukoliko van sezone koristite smrznuto zeleno lisnato povrće. Opće je poznato da nam u prehrani nedostaje zelenog povrća stoga vam preporučamo ovu ukusnu juhu od koprive s rižom što češće na vašem meniju. U slast!
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 193 kcal
- Bjelančevina: 3 g
- Masti: 8 g
- Ugljikohidrata: 27.6 g
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.