Bez obzira imate li dugogodišnje radno iskustvo ili ste tek diplomirali, imate mogućnost zaposlenja u tvrtki Nestlé. Ovdje pretražite radna mjesta.
Juha od batata i leće
Ukusna i topla juha od batata i leće svakako će vas ugrijati i doprinijeti dnevnom unosu vitamina i minerala, a privlačna boja oduševit će i one najmlađe!
- BROJ PORCIJA: 3-4
- VRIJEME PRIPREME: 50 minuta
- TEŽINA: složeno
Popis sastojaka
- veći batat
- veći crveni luk
- veća mrkva
- režanj češnjaka
- 8 žlica crvene leće
- pakiranje kokosovog mlijeka
- žličica suhog origana
- žličica sitne soli
- 1/2 žličice mljevenog papra (po izboru)
- malo maslinovog ulja
- cca 1,5l vode
- šaka tostiranih bučinih golica
- 1-2 punih žlica sira grabancijaša
Kako se priprema juha od batata i crvene leće?
- Oguljeno povrće, mrkvu, batat, crveni luk i češnjak narežite na komade i usitnite.
- Povrće pržite u loncu na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri otprilike deset minuta.
- Zatim od začina dodajte suhi origano i kratko pržite.
- Dodajte leću, potrebnu količinu vode, sol i papar pa ostavite sve zajedno da se kuha oko 30 minuta, sve dok povrće u potpunosti ne omekša.
- Deset minuta prije kraja dodajte kokosovo mlijeko pa sve dobro promiješajte i izmiješajte štapnim mikserom kako biste dobili homogenu kremastu juhu.
- Juhu maknite s vatre, po potrebi procijedite kroz sito te servirajte toplu, s tostiranim bučinim golicama i slanim sirom posutim po vrhu. Naša je preporuka poslužiti ovo jelo s grabancijašem, ali slobodno koristite i ostale vrste slanih sireva. Uživajte u juhi od batata i leće i njenim korisnim vitaminima i mineralima!
Osim crvene leće, za ovo jelo slobodni ste koristiti i žutu ili zelenu, prema osobnim preferencijama. Također, ovo jelo može biti u potpunosti vegansko ukoliko izostavite sir grabancijaš iz posluživanja. U slast!
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.