Uživajte u ovom svježem receptu za juhu od mrkve s crvenom lećom i povrćem
- BROJ PORCIJA: 4
- VRIJEME PRIPREME: 70 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 2 žličice sjemenki kumina
- ½ žličice pahuljica čilija
- 2 žlice maslinovog ulja
- 600 g očišćene mrkve
- 100 g očišćenog celera
- 150 g očišćene crvene leće
- 1 L vruće juhe od povrća
- 200 ml svježeg mlijeka
- 4 žličice Maggi dodatka jelima “Tajne okusa povrća”
Za serviranje:
- obrani jogurt
- kruh
- peršin
Kako se priprema?
- Mrkvu i celer narežite na jednako velike komade i stavite ih u posudu za pečenje.
- Zatim ih polijte maslinovim uljem, dodajte Maggi dodatak jelima “Tajna okusa povrća” pa sve dobro promiješajte.
- Povrće stavite u pećnicu i pecite dok se ne počne karamelizirati. Pećnicu je prethodno potrebno ugrijati na 220 stupnjeva, 35 minuta.
- Sjemenke kumina i čili pahuljice ispecite na suhoj tavi. Pola od ukupne količine dodajte u juhu, a drugu a polovicu odvojite za ukras.
- Vruću povrtnu juhu ulijte u zdjelu. Dodajte leću, pečeno povrće i začine pa stavite kuhati na laganoj vatri, dok leća ne omekša (otprilike 20 minuta). Potom maknite lonac s vatre, ulijte mlijeko i promiješajte.
- Sve zajedno procijedite i poslužite s kruhom, u četiri srednje velika tanjura. U svaku porciju dodajte jogurt i preostale začine koje ste prethodno usitnili.
- Ako želite još svježiji okus, dodajte listove svježeg peršina.
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 222 kcal
- Bjelančevina: 7 g
- Masti: 11 g
- Ugljikohidrata: 25 g
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.