Sort by
Sort by

Recept za Vege lazanje

Recept za Vege lazanje

 

Ostalo vam je svježeg povrća od pripreme ručka? Ili ste skuhali previše priloga koji biste rado iskoristili? Chef Mate Janković ima sjajnu ideju – pripremite vege lazanje prema zero food waste principu. Idealan su ručak koji se može ponijeti i na posao!

Sastojci za 4 osobe:

  • 250 g kuhanog ostataka od povrća
  • 240 g lazanja
  • 600 ml mlijeka
  • 35 g brašna
  • 35 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • Lovor
  • 1 luk
  • Ulje
  • Klinčić
  • Peršin
  • 50 g ribanog sira
  • 100 g mozzarelle
  • Sol
  • Papar
  • 200 g pelata
  • 50 g luka
  • 1 režanj češnjaka
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Na maslacu popržimo brašno, dodamo mlijeko, sol, papar i prokuhamo uz dodatak peršina, luka, češnjaka i dva klinčića. Procijedimo i dodamo sjeckano povrće. U pleh složimo sloj lazanja, sloj povrća i bešamela, dodamo sjeckanu mozzarellu i ribani parmezan. Složimo nekoliko slojeva ponavljajući postupak.

Na maslinovom ulju pirjamo sjeckani luk, dodamo češnjak i sjeckane pelate. Kuhamo uz dodatak soli i papra. Sve prelijemo na najgornji sloj lazanja i pospemo parmezanom te dodamo sjeckanu mozzarellu. Sve zapečemo u pećnici na 200 stupnjeva. Pustimo 20 minuta da odmori i poslužimo.

Dobar tek!

Ovaj je recept, u suradnji s profesionalnim kuharom Matom Jankovićem, osmišljen u okviru Nestlé kampanje Biraj zeleno – više ljubavi, manje otpada od hrane.