- BROJ PORCIJA: 6
- VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 1 kg špinata
- 300 g mekog sira
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 40 ml hladne vode
- 4 jaja
- 100 ml vrhnja
- 100 ml mlijeka
- MAGGI dodatak jelima “Tajna okusa povrća”
Kako se priprema?
- Napravite tijesto miješanjem brašna, jednog žumanjka i hladne vode pa ga stavite u hladnjak da se ohladi i stvrdne.
- Potom tijesto raširite i stavite u posudu za pečenje, koju ćete ponovno opet staviti u hladnjak na nekoliko minuta, a zatim u pećnicu na 15-20 minuta.
- U međuvremenu, pažljivo očistite i operite špinat.
- Špinat stavite u uzavrelu vodu, a nakon pet minuta ga izvadite i narežite.
- Tri preostala jaja dobro istucite, izmiješajte s mlijekom i vrhnjem, a zatim dodajte narezani špinat, sol, papar i žličicu MAGGI dodatka jelima “Tajna okusa povrća”.
- Pola količine mekog sira narežite na kockice i dodajte u smjesu.
- Tu smjesu prelijte preko tijesta u kalupu za pečenje, a potom preko nje pospite ostatak mekog sira narezanog na kockice.
- Stavite u pećnicu na 25 minuta.
Poslužite vruće ili zagrijano, s umakom od rajčice s bosiljkom ili svježom salatom.
Jednostavna za pripremu, pita sa špinatom i mekim sirom može biti ukusan doručak ili lagani ručak.
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 588.2 kcal
- Bjelančevina: 23.25 g
- Masti: 37.23 g
- Ugljikohidrata: 39.8 g
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.