Kad Vam ostane neiskorištenog mekog sira, sjetite se ove pite od špinata i sira.
- BROJ PORCIJA: 6
- VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 1 kg špinata
- 300 g mekog sira
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 40 ml hladne vode
- 4 jaja
- 100 ml vrhnja
- 100 ml mlijeka
- Maggi povrtna kocka za juhu
Kako se priprema brza pita od špinata i sira?
- Napravite tijesto miješanjem brašna, jednog žumanjka i hladne vode pa ga stavite u hladnjak da se ohladi i stvrdne.
- Potom tijesto raširite i stavite u posudu za pečenje, koju ćete ponovno opet staviti u hladnjak na nekoliko minuta, a zatim u pećnicu na otprilike 15 do 20 minuta.
- U međuvremenu, dok se tijesto peče, pažljivo očistite i operite špinat.
- Špinat stavite u uzavrelu vodu, kuhajte pet minuta, a nakon toga izvadite i narežite.
- Tri preostala jaja dobro istucite, izmiješajte s mlijekom i vrhnjem, a zatim dodajte narezani i skuhani špinat te začine (sol, papar i smrvljenu Maggi povrtnu kocku za juhu).
- Pola količine mekog sira narežite na kockice i dodajte u smjesu.
- Tu smjesu prelijte preko tijesta u kalupu za pečenje, a potom preko nje pospite ostatak mekog sira također narezanog na kockice.
- Stavite u pećnicu na 25 minuta.
- Poslužite ovu ukusnu pitu od špinata i sira vruću ili zagrijanu, s umakom od rajčice s bosiljkom ili svježom salatom.
Jednostavna za pripremu, pita od špinata i sira može biti ukusan doručak ili lagani ručak. Ako vam ostane od ručka, poslužit će i kao zdravi večernji obrok. U slast!
Nutritivne vrijednosti po porciji
|
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.