Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pizza od palente

pizza
icn-portion

OBROK ZA: 3-4 osobe 

icn-time

SPREMNO ZA: 40min 

1 šalica suhe palente

1,5 šalica vode

1,5 šalice mlijeka

pola šalice naribanog parmezana

4-5 velikih žlica umaka za pizzu*

2 velike mozzarelle

1 žličica suhog origana

malo maslinovog ulja

+ 1 šaka rikule i par listića svježeg bosiljka

Sluhajte palentu u zagrijanom mlijeku i vodi oko 3-5 minuta. Dodajte joj parmezan, dobro promiješajte te prelijte smjesu na pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte površinu na 1 centimetar debljine i oblikujte krug (smjese će biti dovoljno za dvije pizze). Premažite podlogu od palente s malo maslinovog ulja i zapecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°. Zatim izvadite pleh, pizze premažite umakom, dodajte mozzarellu i suhog origana, te zapecite još 5 minuta dok se sir ne rastopi. Servirajte pizzu sa svježim začinskim biljem i sjeckanom rikulom.

* Pizza umak:

2 pakiranja pelata

1 žličica luka u granulama

1 žličica češnjaka u granulama

1 žličica suhog origana

1 žlica meda

1/2 žličice soli

na vrh žličice papra

Sve sastojke stavite skupa kuhati 20-ak minuta na laganoj vatri. Povremeno promiješajte, te pričekajte da ispari višak tekućine i umak postane gust.

 

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.