Pizza od palente
OBROK ZA: 3-4 osobe
SPREMNO ZA: 40min
1 šalica suhe palente
1,5 šalica vode
1,5 šalice mlijeka
pola šalice naribanog parmezana
4-5 velikih žlica umaka za pizzu*
2 velike mozzarelle
1 žličica suhog origana
malo maslinovog ulja
+ 1 šaka rikule i par listića svježeg bosiljka
Sluhajte palentu u zagrijanom mlijeku i vodi oko 3-5 minuta. Dodajte joj parmezan, dobro promiješajte te prelijte smjesu na pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte površinu na 1 centimetar debljine i oblikujte krug (smjese će biti dovoljno za dvije pizze). Premažite podlogu od palente s malo maslinovog ulja i zapecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°. Zatim izvadite pleh, pizze premažite umakom, dodajte mozzarellu i suhog origana, te zapecite još 5 minuta dok se sir ne rastopi. Servirajte pizzu sa svježim začinskim biljem i sjeckanom rikulom.
* Pizza umak:
2 pakiranja pelata
1 žličica luka u granulama
1 žličica češnjaka u granulama
1 žličica suhog origana
1 žlica meda
1/2 žličice soli
na vrh žličice papra
Sve sastojke stavite skupa kuhati 20-ak minuta na laganoj vatri. Povremeno promiješajte, te pričekajte da ispari višak tekućine i umak postane gust.
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.