Bez obzira imate li dugogodišnje radno iskustvo ili ste tek diplomirali, imate mogućnost zaposlenja u tvrtki Nestlé. Ovdje pretražite radna mjesta.
Musaka bolonjez
- BROJ PORCIJA: 2-3
- VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
- TEŽINA: složeno
Popis sastojaka za pire
- 6 krumpira srednje veličine
- maslac
- mlijeko
Popis sastojaka za ćufte
- 300g mljevenog mesa (po izboru)
- žličica sode bikarbone
- 1 luk
- 1 vrećica mješavine začina „MAGGI ideja za špagete bolonjeze“ (dovoljna za 300g mesa)
- 2 žličice slatke crvene paprike
- češnjak u granulama
- origano
- sol
Popis sastojaka za preljev
- 2 jaja
- 2dl milerama
- 1dl mlijeka
- sol
- origano
- sir (polutvrdi po izboru)
- krumpir
Recept za musaku bolonjez
- Krumpire najprije ogulite, temeljito očistite i narežite na komadiće. Kuhajte ih oko 20 minuta u vodi.
- Kuhanim krumpirima dodajte mlijeko i malo maslaca i napravite pire (ručno ili mikserom), a mljeveno meso dinstajte s lukom na tavi i dodajte sol, origano, češnjak u granulama i slatku crvenu papriku. Nakon što je meso u potpunosti termički obrađeno, napravite ćufte.
- U vatrostalnu posudu poredajte ćufte, dodajte pire, naribajte krumpir i sir te stavite u pećnicu na 200°C, otprilike 20 minuta.
- Za to vrijeme umutite dva cijela jaja, dodajte mileram, mlijeko i vrećicu mješavine začina “MAGGI ideja za špagete bolonjeze”.
- Vatrostalnu posudu izvadite iz pećnice nakon 20 minuta, prelijte s prethodno izmiješanim preljevom pa nastavite peći još 15 minuta kako bi se okusi sjedinili, a sir i krumpir zapekli za hrskavost.
- Izvadite posudu iz pećnice, pustite da se jelo malo ohladi i spremno je za serviranje!
Ovaj sočni recept za musaku bolonjez idealan je za dane kada ne znate što kuhati, a zasigurno će oduševiti i one najmlađe. Ako vam ostane, ovo se jelo može poslužiti i za večeru ili ručak sutradan te izbjegavate bacanje hrane. Također, preporučujemo poslužiti osvježavajuću salatu sa strane. U slast!
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.