Sort by
Sort by

Musaka bolonjez

Musaka bolonjez na tanjuru
  • BROJ PORCIJA: 2-3 
  • VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
  • TEŽINA: složeno

Popis sastojaka za pire

  • 6 krumpira srednje veličine
  • maslac 
  • mlijeko

Popis sastojaka za ćufte

  • 300g mljevenog mesa (po izboru)
  • žličica sode bikarbone 
  • 1 luk 
  • 1 vrećica mješavine začina „MAGGI ideja za špagete bolonjeze“ (dovoljna za 300g mesa)
  • 2 žličice slatke crvene paprike 
  • češnjak u granulama 
  • origano 
  • sol 

Popis sastojaka za preljev

  • 2 jaja 
  • 2dl milerama 
  • 1dl mlijeka 
  • sol 
  • origano 
  • sir (polutvrdi po izboru)
  • krumpir

Recept za musaku bolonjez

  1. Krumpire najprije ogulite, temeljito očistite i narežite na komadiće. Kuhajte ih oko 20 minuta u vodi.
  2. Kuhanim krumpirima dodajte mlijeko i malo maslaca i napravite pire (ručno ili mikserom), a mljeveno meso dinstajte s lukom na tavi i dodajte sol, origano, češnjak u granulama i slatku crvenu papriku. Nakon što je meso u potpunosti termički obrađeno, napravite ćufte.
  3. U vatrostalnu posudu poredajte ćufte, dodajte pire, naribajte krumpir i sir te stavite u pećnicu na 200°C, otprilike 20 minuta. 
  4. Za to vrijeme umutite dva cijela jaja, dodajte mileram, mlijeko i vrećicu mješavine začina “MAGGI ideja za špagete bolonjeze”.
  5. Vatrostalnu posudu izvadite iz pećnice nakon 20 minuta, prelijte s prethodno izmiješanim preljevom pa nastavite peći još 15 minuta kako bi se okusi sjedinili, a sir i krumpir zapekli za hrskavost.
  6. Izvadite posudu iz pećnice, pustite da se jelo malo ohladi i spremno je za serviranje!

Ovaj sočni recept za musaku bolonjez idealan je za dane kada ne znate što kuhati, a zasigurno će oduševiti i one najmlađe. Ako vam ostane, ovo se jelo može poslužiti i za večeru ili ručak sutradan te izbjegavate bacanje hrane. Također, preporučujemo poslužiti osvježavajuću salatu sa strane. U slast!

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.