Sort results by
Sort results by

Musaka Bolognese

Recept za Musaka Bolognese


 
  • BROJ PORCIJA: 2-3 
     
  • VRIJEME PRIPREME: 45 minuta 
     
  • TEŽINA: složeno
     

Popis sastojaka za pire 

  • 6 srednjih krumpira 
     
  • maslac 
     
  • mlijeko
     

Popis sastojaka za ćufte 

  • 300g mljevenog mesa 
     
  • žličica sode bikarbone 
     
  • 1 luk 
     
  • 1 vrećica mješavine začina “Maggi ideja za Bolognese” 
     
  • 2 žličice slatke crvene paprike 
     
  • češnjak u granulama 
     
  • origano 
     
  • sol 
     

Popis sastojaka za preljev 

  • 2 jaja 
     
  • 2dl milerama 
     
  • 1dl mlijeka 
     
  • sol 
     
  • origano 
     

Kako se priprema? 

  1. Od krumpira napravite pire, a meso dinstajte i od njega napravite ćufte. 
     
  2. U vatrostalnu posudu poredajte ćufte, dodajte pire, naribajte krumpir i sir te stavite u pećnicu na 200°C, otprilike 20 minuta. 
     
  3. Za to vrijeme umutite dva jaja, dodajte mileram, mlijeko i vrećicu mješavine začina “MAGGI ideja za Bolognese”.
     
  4. Vatrostalnu posudu izvadite iz pećnice, prelijte s prethodno izmiješanim preljevom pa nastavite peći još 15 minuta. 

 

 
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku