Sort by
Sort by

Juha od krumpira i mrkve

Recept za Juha od krumpira i mrkve

 

Krumpir i mrkva zasigurno su neke od najčešćih namirnica u našim kuhinjama i smočnicama. Od ovog povrća priprema se cijeli niz jela – od predjela do glavnih jela, pa čak i slastica. Ako ih kupimo u prevelikim količinama, nerijetko postaju stanovnici našeg bio – otpada, iako su još iskoristivi. Jedno od najboljih rješenja za korištenje viška mrkve i krumpira je pripremanje hranjive i ukusne juhe čiji su ovo glavni sastojci.

Recept pred vama osmislio je chef Mate Janković, imajući na umu da ovo predjelo neće pripremati profesionalni kuhari, već svatko tko želi i to u svom domu, pa je postupak brz i jednostavan. Uspijeva svaki put!

Sastojci za 4 osobe:

  • 125 g mrkve
  • 125 g krumpira
  • 100 g luka
  • 2 režnja češnjaka
  • Sok polovice naranče
  • Temeljac od povrća
  • 50 g maslaca
  • 50 g vrhnja za kuhanje
  • Sol
  • Papar

Priprema:

Pirjati mrkvu, luk, krumpir i češnjak. Posoliti, popapriti, dodati temeljac i sok od naranče. Kad sve omekša, izblendati pa dodati maslac i vrhnje za kuhanje.

Dobar tek!

Ovaj je recept, u suradnji s profesionalnim kuharom Matom Jankovićem, osmišljen u okviru Nestlé kampanje Biraj zeleno – više ljubavi, manje otpada od hrane.