Krumpir i mrkva zasigurno su neke od najčešćih namirnica u našim kuhinjama i smočnicama. Od ovog povrća priprema se cijeli niz jela – od predjela do glavnih jela, pa čak i slastica. Ako ih kupimo u prevelikim količinama, nerijetko postaju stanovnici našeg bio – otpada, iako su još iskoristivi. Jedno od najboljih rješenja za korištenje viška mrkve i krumpira je pripremanje hranjive i ukusne juhe čiji su ovo glavni sastojci.
Recept pred vama osmislio je chef Mate Janković, imajući na umu da ovo predjelo neće pripremati profesionalni kuhari, već svatko tko želi i to u svom domu, pa je postupak brz i jednostavan. Uspijeva svaki put!
Sastojci za 4 osobe:
- 125 g mrkve
- 125 g krumpira
- 100 g luka
- 2 režnja češnjaka
- Sok polovice naranče
- Temeljac od povrća
- 50 g maslaca
- 50 g vrhnja za kuhanje
- Sol
- Papar
Priprema:
Pirjati mrkvu, luk, krumpir i češnjak. Posoliti, popapriti, dodati temeljac i sok od naranče. Kad sve omekša, izblendati pa dodati maslac i vrhnje za kuhanje.
Dobar tek!
Ovaj je recept, u suradnji s profesionalnim kuharom Matom Jankovićem, osmišljen u okviru Nestlé kampanje Biraj zeleno – više ljubavi, manje otpada od hrane.