Sort by
Sort by

Juha od batata i leće

Juha od batata i leće u zdjelici

Ukusna i topla juha od batata i leće svakako će vas ugrijati i doprinijeti dnevnom unosu vitamina i minerala, a privlačna boja oduševit će i one najmlađe!

  • BROJ PORCIJA: 3-4 
  • VRIJEME PRIPREME: 50 minuta 
  • TEŽINA: složeno 

Popis sastojaka

  • veći batat 
  • veći crveni luk 
  • veća mrkva 
  • režanj češnjaka 
  • 8 žlica crvene leće 
  • pakiranje kokosovog mlijeka 
  • žličica suhog origana 
  • žličica sitne soli 
  • 1/2 žličice mljevenog papra (po izboru)
  • malo maslinovog ulja 
  • cca 1,5l vode 
  • šaka tostiranih bučinih golica 
  • 1-2 punih žlica sira grabancijaša 

Kako se priprema juha od batata i crvene leće?

  1. Oguljeno povrće, mrkvu, batat, crveni luk i češnjak narežite na komade i usitnite.
  2. Povrće pržite u loncu na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri otprilike deset minuta.  
  3. Zatim od začina dodajte suhi origano i kratko pržite. 
  4. Dodajte leću, potrebnu količinu vode, sol i papar pa ostavite sve zajedno da se kuha oko 30 minuta, sve dok povrće u potpunosti ne omekša.  
  5. Deset minuta prije kraja dodajte kokosovo mlijeko pa sve dobro promiješajte i izmiješajte štapnim mikserom kako biste dobili homogenu kremastu juhu. 
  6. Juhu maknite s vatre, po potrebi procijedite kroz sito te servirajte toplu, s tostiranim bučinim golicama i slanim sirom posutim po vrhu. Naša je preporuka poslužiti ovo jelo s grabancijašem, ali slobodno koristite i ostale vrste slanih sireva. Uživajte u juhi od batata i leće i njenim korisnim vitaminima i mineralima! 

Osim crvene leće, za ovo jelo slobodni ste koristiti i žutu ili zelenu, prema osobnim preferencijama. Također, ovo jelo može biti u potpunosti vegansko ukoliko izostavite sir grabancijaš iz posluživanja. U slast!

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.