Sort by
Sort by

Juha od mrkve i crvene leće

Recept za Juha od pečene mrkve
 

Uživajte u ovom svježem receptu za juhu od mrkve s crvenom lećom i povrćem  
  

  • BROJ PORCIJA: 4  
  • VRIJEME PRIPREME: 70 minuta 
  • TEŽINA: lagano

     

Popis sastojaka 

  • 2 žličice sjemenki kumina 
  • ½ žličice pahuljica čilija  
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 600 g očišćene mrkve 
  • 100 g očišćenog celera 
  • 150 g očišćene crvene leće 
  • 1 L vruće juhe od povrća 
  • 200 ml svježeg mlijeka 
  • 4 žličice Maggi dodatka jelima “Tajne okusa povrća”  
     

Za serviranje: 

  • obrani jogurt 
  • kruh  
  • peršin 

     

Kako se priprema? 

  1. Mrkvu i celer narežite na jednako velike komade i stavite ih u posudu za pečenje. 
     
  2. Zatim ih polijte maslinovim uljem, dodajte Maggi dodatak jelima “Tajna okusa povrća” pa sve dobro promiješajte. 
     
  3. Povrće stavite u pećnicu i pecite dok se ne počne karamelizirati. Pećnicu je prethodno potrebno ugrijati na 220 stupnjeva, 35 minuta. 
     
  4. Sjemenke kumina i čili pahuljice ispecite na suhoj tavi. Pola od ukupne količine dodajte u juhu, a drugu a polovicu odvojite za ukras. 
     
  5. Vruću povrtnu juhu ulijte u zdjelu. Dodajte leću, pečeno povrće i začine pa stavite kuhati na laganoj vatri, dok leća ne omekša (otprilike 20 minuta). Potom maknite lonac s vatre, ulijte mlijeko i promiješajte. 
     
  6. Sve zajedno procijedite i poslužite s kruhom, u četiri srednje velika tanjura. U svaku porciju dodajte jogurt i preostale začine koje ste prethodno usitnili. 
     
  7. Ako želite još svježiji okus, dodajte listove svježeg peršina. 

     

Nutritivne vrijednosti po porciji 

  • Kalorija: 222 kcal 
  • Bjelančevina: 7 g 
  • Masti: 11 g 
  • Ugljikohidrata: 25 g 

     

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku