Kava: kako ti pomaže u lakšem učenju?

Doručak uglavnom nije potpun bez šalice kave jer Vam ona pomaže da se razbudite i započnete dan s više energije. A za one koji se pripremaju za ispite ili žele steći nova znanja, kava može biti pouzdan saveznik!

Kava


Ako ste se ikad zapitali kako Vam kava može pomoći kod učenja, evo koje su njezine prednosti: 

Možete se lakše usredotočiti

Produktivnost pada kada se ne možete usredotočiti na ono što učite, ali kava može pomoći! Tvar u kavi koja nas razbuđuje je kofein, a to nam pomaže da se usredotočimo na zadatak.

Kratkotrajno pamćenje je poboljšano

To se također naziva radna memorija i pomaže Vam kada učite nove stvari. Kofein može pomoći radnoj memoriji jer smanjuje umor i povećava moć koncentracije, posebno kad se morate usredotočiti na nove informacije.

Povećava pažnju

Drugim riječima, kofein nas budi! Zbog toga je kava tako popularan izbor za doručak ili prije nego što započnete s radom. Ako ujutro nemate vremena za uživanje u kavi, potražite jedan od aparata za kavu NESCAFÉ Alegria na putu prema fakultetu ili poslu.

Bit ćete bolje raspoloženi

Svakodnevno učenje može biti zamorno. Stoga je preporučljivo odmoriti se ako se ne možete koncentrirati ili ako ste umorni. Uživajte u šalici kave s mlijekom! To će potaknuti Vaša osjetila i moći ćete se vratiti poslu s više energije i bolje raspoloženi.

Dakle, kava je napitak s mnogim blagodatima, a umjereno konzumiranje 3-4 šalice dnevno može povećati Vašu produktivnost, što će Vam pomoći tijekom studija. Za dodatnu energiju možete kombinirati i šalicu kave sa zdravim međuobrokom.

Sretno s učenjem!  


Jeste li znali?

  • Zrna kave su sjemenke plodova koji rastu na grmolikim biljkama u tropskom području!
  • Broj šalica kave konzumiranih dnevno u svijetu iznosi oko 2,25 milijardi.
  • Proizvodnja kave u Južnoj i srednjoj Americi čini oko 67% ukupne svjetske proizvodnje.
  • Podrijetlo kave je nepoznato, ali legenda kaže da je prvu kavu napravio jedan pastir, nakon što je primijetio da mu je stado koza postalo energičnije zbog plodova koje je jelo!

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.