Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Cheesecake

Cheesecake sa vočem
  • VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
  • TEŽINA: složeno
     

Popis sastojaka za bazu kolača:

  • 20-25 g keksa s komadićima čokolade
  • 3 žlice maslaca

Popis sastojaka za punjenje:

  • pola šalice Nescafé Classic kave
  • 230 g kremastog sira
  • vrećica želatine
  • 150 g finog šećera
  • 80 g otopljene čokolade
  • 225 ml kiselog vrhnja

Popis sastojaka za dekoraciju:

  • šaka čokoladnih pahuljica

Kako se priprema cheesecake:

  1. Najprije promiješajte izmvrljene kekse i prethodno otopljeni maslac.

  2. Dobivenu smjesu ravnomjerno raspodijelite po dnu četvrtastog ili okruglog kalupa te je stavite u hladnjak na deset minuta, kako bi se ohladila i izradila bazu kolača.

  3. Za to vrijeme u tavu ulijte šalicu pripremljene Nescafé Classic kave, dodajte vrećicu želatine te zagrijavajte dok se u potpunosti ne otopi. Zatim pustite smjesu da se ohladi.

  4. U zdjeli pomiješajte kremasti sir i šećer.

  5. Kremastom siru i šećeru dodajte kiselo vrhnje i otopljenu čokoladu. Potom u smjesu pažljivo umiješajte Nescafé Classic kavu i želatinu.

  6. Dobivenu smjesu prelijte preko baze kolača od keksa i maslaca pa sve zajedno stavite u hladnjak na četiri sata kako bi se u potpunosti ohladilo.

  7. Prije nego što servirate cheesecake, pospite čokoladne pahuljice po vrhu kolača za dekoraciju.

Voilà, vaš cheesecake je spreman!

Ovaj recept idealan je za sve kavoljupce koji žele zasladiti dan ukusnim kremastim desertom. Osim čokoladnim pahuljicama, preporučamo kolač ukrasiti i drugim posipima ili sezonskim voćem, a posebno dobro se slaže s malinama, borovnicama ili jagodama koji će ovom bijelom kolaču dodati dašak jarke boje. Unatoč složenoj pripremi, ne sumnjamo da će vas ovaj cheesecake oduševiti i postati recept za kojim ćete često posezati. U slast!

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku