Cheesecake
- VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
- TEŽINA: složeno
Popis sastojaka za bazu:
- 20-25 g keksa s komadićima čokolade
- 3 žlice maslaca
Popis sastojaka za punjenje:
- pola šalice Nescafé Classic kave
- 230 g kremastog sira
- vrećica želatine
- 150 g finog šećera
- 80 g otopljene čokolade
- 225 ml kiselog vrhnja
Popis sastojaka za dekoraciju:
- šaka čokoladnih pahuljica
Kako se priprema
- Promiješajte kekse i maslac.
- Smjesu ravnomjerno raspodijelite po četvrtastom kalupu te je stavite u hladnjak na deset minuta, kako bi se ohladila i izradila bazu kolača.
- U tavu ulijte šalicu Nescafé Classic kave, dodajte želatinu te zagrijavajte dok se ona u potpunosti ne otopi. Zatim pustite smjesu da se ohladi.
- U zdjeli pomiješajte kremasti sir i šećer.
- Dodajte kiselo vrhnje i otopljenu čokoladu. Potom u smjesu pažljivo umiješajte Nescafé Classic kavu i želatinu.
- Dobivenu smjesu prelijte preko baze kolača pa sve zajedno stavite u hladnjak na četiri sata.
- Prije serviranja pospite čokoladne pahuljice po vrhu kolača.
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.