Cheesecake
Sastojci:
Za bazu:
- 20-25 g keksića punjenih čokoladnim komadićima
- 3 stolne žlice maslaca
Za punjenje:
- pola šalice NESCAFÉ® Classic kave
- 230 g kremastog sira
- vrećica želatine
- 150 g finog šećera
- 80 g otopljene čokolade
- 225 ml kiselog vrhnja
- šačica čokoladnih pahuljica u svrhu dekoracije
Priprema:
- Promiješajte kekse i maslac. Možete upotrijebiti miješalicu kako bi ubrzali ovaj postupak.
- Izradite četvrtasti kalup od smjese koju ste dobili. Kalup ostavite u hladnjaku na deset minuta kako bi se smjesa ohladila i izradila bazu kolača.
- U tavu ulijte šalicu NESCAFÉ® Classic i vrećicu želatine te zagrijavajte dok se želatina potpuno ne otopi. Zatim ostavite i pričekajte da se ohladi.
- U zdjeli pomiješajte kremasti sir i šećer.
- Dodajte kiselo vrhnje, otopljenu čokoladu i zatim pažljivo ulijte u smjesu NESCAFÉ® kavu i želatinu.
- Dobivenu smjesu ulijte preko baze kolača. Zatim kalup vratite u hladnjak na četiri sata.
- Prije serviranja pospite čokoladne pahuljice po vrhu kolača.
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.