Sort by
Sort by

Djelovanje kave tijekom učenja

Doručak nije potpun bez šalice kave jer nam ona pomaže da se razbudimo i započnemo dan, a za one koji se pripremaju za ispite, kava može biti i pouzdan saveznik! 

 
Studentica pije kavu dok uči pred laptopom
 


Ako ste se ikada zapitali kako vam kava može pomoći s učenjem, evo koje su njezine prednosti:  


Pomaže da se usredotočite 

Produktivnost pada kada se ne možemo usredotočiti na ono što učimo. Zato kava u sebi sadrži kofein, koji nas razbuđuje i pomaže da se usredotočimo na zadatak. 

Poboljšava kratkotrajno pamćenje 

Kratkotrajno pamćenje ili radna memorija pomaže nam kada učimo nove stvari. Kofein može pospješiti radnu memoriju jer smanjuje umor i povećava moć koncentracije. 

Povećava pažnju 

Drugim riječima, kofein nas budi! Ako ujutro nemate vremena za uživanje u kavi, potražite jedan od Nescafé Alegria aparata za kavu na putu do posla ili fakulteta. 

Poboljšava raspoloženje 

Uzmite predah i uživajte u šalici kave s mlijekom! To će potaknuti vaša osjetila, a poslu ćete se vratiti bolje raspoloženi i s više energije. 

Dakle, kava je napitak s mnogim blagodatima, a konzumiranje 3-4 šalice dnevno može povećati produktivnost. Za dodatnu energiju kombinirajte šalicu kave i zdravi međuobrok. 

Sretno s učenjem!   


Jeste li znali? 

  • Zrna kave sjemenke su plodova koji rastu na grmolikim biljkama u tropskom području. 

  • Broj šalica kave konzumiranih dnevno u svijetu iznosi oko 2,25 milijardi. 

  • Proizvodnja kave u Južnoj i srednjoj Americi čini oko 67% ukupne svjetske proizvodnje. 

  • Podrijetlo kave je nepoznato, ali legenda kaže da je prvu kavu napravio jedan pastir, nakon što je primijetio da mu je stado koza postalo energičnije zbog plodova koje je jelo! 

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku