Sort by
Sort by

Cjelovite žitarice za doručak i njihove blagodati

Doručak nas priprema za dan i ispunjava energijom za prevladavanje svih izazova. Zato je svako jutro važno pažljivo odabrati izvor hranjivih tvari. 

Žitarice za doručak sa šumskim voćem

 

Žitarice za doručak popularan su izbor - ujutro se pripremaju brzo i lako, sadrže vitamine, hranjive tvari i vlakna važna tijelo. Kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolje od žitarica, odlučite se za cjelovite žitarice.

Blagodati 


Cjelovite žitarice sadrže vlakna 

Vlakna iz cjelovitih žitarica tvari su koje pridonose laganoj i normalnoj probavi. Također, redoviti unos vlakana može pridonijeti postizanju normalne razine šećera u krvi, kao i snižavanju razine kolesterola. 

Izvor vitamina i minerala 

Vitamini i minerali važni su za metabolizam, a njihova odsutnost može dovesti do umora i nezadovoljstva. Cjelovite žitarice sadrže magnezij, željezo, kalij i vitamin B, a idealne su za prvi obrok u danu, bogat hranjivim tvarima. 

Cjelovite žitarice su zasitne 

Hranjive tvari u žitaricama uspjet će utažiti vaš apetit kroz duže razdoblje. Ako doručak nije hranjiv, osjećaj gladi pojavit će se brzo i nećete se moći jednako dobro usredotočiti. 

Pomažu u održavanju normalne težine 

Žitarice imaju nizak udio masti, a visok udio vlakana, vitamina i minerala te pomažu probavi i metabolizmu. Također, tijelo duže zadržava energiju dobivenu od žitarica.  

Mogu se kombinirati s drugim namirnicama 

Zbog brzog načina života, ponekad je teško tijelu osigurati sve potrebne tvari. Na sreću, većina ljudi konzumira cjelovite žitarice s mlijekom. Žitarice u kombinaciji s jogurtom, voćem ili posute u smoothie osiguravaju maksimalno hranjiv doručak. Uz blagodati žitarica, dobit ćete i vitamine i minerale iz voća ili kalcij iz mliječnih proizvoda. 

Kako pripremiti žitarice za doručak? 

  • Ako nemate puno vremena, vrlo je jednostavno pripremiti zdjelicu mlijeka i žitarica ujutro. Ako želite isprobati nešto novo, zamijenite mlijeko nezaslađenim kokosovim mlijekom ili običnim jogurtom. 

  • Probajte puding od žitarica i voća. 

  • Ako imate viška vremena, uživajte u palačinkama s voćem. 

 
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku