Sort by
Sort by

Vrtim Zdravi Film - prva digitalna kuharica domaćih influencerica, roditelja i djece

Kuharica sadrži 40 jednostavnih recepata za svaki dan, u čijoj pripremi mogu sudjelovati i djeca
Vrtim zdravi film
Natrag na objave za medije

Zagreb, 24. lipnja 2021. – Nestlé je lansirao prvu digitalnu kuharicu Vrtim Zdravi Film, nastalu u suradnji s roditeljima, profesorima i osnovnoškolcima. Stvaranju jedinstvene kuharice pridružile su se i televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović, gastro blogerice Željka Macan i Tanja Pastuović Klaić te chefica Nastasja Chiara Petrić.  

Recepti su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, a većina ih se priprema u trideset minuta. Prava su riznica ideja za uravnotežene obroke, ali i inspiracija i poticaj da se svi članovi obitelji uključe u kuhanje i zajedničko blagovanje. Recepti su svima dostupni za preuzimanje putem ove poveznice.

U setu od 40 recepata, nalaze se i pregledne nutritivne tablice za svaki recept. Tako će roditelji odmah znati koliko obroci imaju energije, ugljikohidrata, masti i proteina, a snalaženje je jednostavno jer su navedeni vrijeme pripreme te broj obroka pojedinog jela, a većina sastojaka je vrlo lako dostupna. Naznačene su i dobrobiti odabranih jela – poput sadržaja vlakana, folata, proteina, vitamina C, K i beta-karotena, što su svakom roditelju važni i korisni podaci. 

Nevena Rendeli Vejzovic
zeljka macan
Tanja Pastuovic
Nastasja

 

Cilj prvog izdanja digitalne kuharice Vrtim Zdravi Film je pomoći roditeljima da na jednostavan način, zajedno s djecom pripreme obroke za cijeli tjedan. Jedan od najučinkovitijih načina kako uvesti novu hranu i namirnice u svakodnevnu rutinu djece upravo je zajedničko kuhanje – znanstveno je dokazano da su djeca koja kuhaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih okusa i spremnija na usvajanje zdravijih životnih navika koje će ih pratiti i u odrasloj dobi.  

Uključite vašu djecu u cijeli proces - od dogovaranja jelovnika, kupovine namirnica, njihove pripreme, pranja, rezuckanja, pa sve do postavljanja stola za vaš obiteljski obrok te pranja posuđa. Kuharica je naš doprinos nastojanjima da ukažemo na važnost zajedničke pripreme obroka, pravilne prehrane od malih nogu
 
Koraljka Novina BrkićKoraljka Novina Brkić, regionalna nutricionistica kompanije Nestlé istaknula je kako je ove godine projekt VZF udružio snage s javnozdravstvenim programom PETICA- igrom do zdravlja, a koji zajedno educiraju osnovnoškolce o važnosti pravilne prehrane i  redovite tjelesne aktivnosti.
Svima je dobro poznato koliko je ponekad teško pronaći inspiraciju, a ova je kuharica idealna za sve prilike – od dana tijekom kojih želimo pojesti nešto brzo, a uravnoteženo, do vikenda tijekom kojih imamo više vremena za složenije obroke. Kuharica sadrži mesna, riblja i vegetarijanska jela, dobra za pripremu od jutra do večeri.
Projekt Vrtim Zdravi Film provodi Hrvatski školski sportski savez, a tijekom desetljeća postojanja, obuhvatio je više od 67.000 učenika. Nestlé nastavlja s traženjem inovativnih pristupa i načina kako bi motivirao obitelji da provode više vremena zajedno i da kroz druženje i interakciju, stečena znanja u teoriji primjenjuju u praksi.

kuharica vrtim zdravi film


Za inspiraciju, u nastavku pronađite pravi ljetni recept za Brancin s baby špinatom i povrćem na pari. Pripremila ga je Nevena Rendeli Vejzović.

Sastojci:
 • file brancina 
 • 500 g baby špinata 
 • dva režnja češnjaka 
 • 10 cherry rajčica 
 • 250 grama brokule 
 • maslinovo ulje 
 • sol 
 • papar 
 • timijan 
 • korica limuna 
 • maslac 
 • ružmarin 
 • origano 
 • lovor 


Postupak:
U tavu na malo maslinovog ulja staviti češnjak i narezanu cherry rajčicu. Kad rajčica pusti vodu i kad voda ispari, a češnjak pusti svoja mirisna ulja i dobije boju, dodati  sol, papar i timijan po želji. Dodati i naribanu koricu limuna te malu kockicu maslaca. Maslacem deglazirati tavu i sve  zajedno promiješati. Na sve staviti  baby špinat i poklopiti. Gotovo je za 10 minuta. Po fileu brancina politi maslinovog ulja i začiniti ga također paprom, solju i timijanom. Peći na grill tavi 3 minute sa svake strane. U vodu u kojoj će se pirjati povrće, dodati svježi ružmarin, origano, lovor, odnosno bilo koji svježi začin i pola narezanog limuna. Kad  voda proključa, odmah staviti povrće. Kad je povrće  gotovo, začiniti ga s malo maslinovog ulja.

Dobar tek!