Sort results by
Sort results by

Pileći ražnjići s povrćem i kus kus salatom

Recept za pileći ražnjići s povrćem i kus kus salatom


Piletina je vjerojatno najdraži izbor naših mališana. Ako im, uz nju, poslužimo i šareno povrće, pohvale su zagarantirane! Uključivanjem djece u pripremu obroka potičemo ih na kreativnost i usvajanje zdravih navika. Uz pileće ražnjiće, sa svojim mališanima pripremite i poslužite laganu i osvježavajuću salatu od kus kusa i krastavaca. 
 

Kus kus je proizvod od zdrobljene pšenice. Praktičan je i brzo se priprema, sastoji se od sitnih granula, a okus mu je blag i neutralan pa se odlično slaže s drugim namirnicama te upija okuse drugih sastojaka. Dobar je izvor ugljikohidrata, a često se koristi i kao zamjena za rižu jer ima manje kalorija, bogat je vlaknima i pruža produženi osjećaj sitosti. 
 

  • BROJ PORCIJA: 4 
     
  • VRIJEME PRIPREME: 60 minuta 
     
  • TEŽINA: složeno 

     

Sastojci za ražnjiće: 

  • 400 g pilećih prsa (file) 
  • 2 žlice umaka od soje 
  • 1 žlica sezamovog ulja 
  • 2 žlice limunovog soka 
  • 1-2 crvene paprike 
  • 1 zelena paprika 
  • 2 glavice ljubičastog luka 
  • ½ žličice Magije okusa 
  • 1 žličica maslinovog ulja
     

Sastojci za salatu: 

  • 200 g kus kusa 
  • 200 ml vode 
  • 1 ravna žličica Maggi dodatka jelima “Magija okusa” 
  • 1 glavica luka 
  • 1 svježi krastavac 
  • 1 vezica peršinovog lista 
  • 1 šaka listova mente 
  • 2 žlice sezamovog ulja 
  • ½ žličice himalajske soli 
  • malo svježe mljevenog šarenog papra 
  • 1 limun 
     

Sastojci za umak: 

  • 2 žlice majoneze od avokadovog ulja 
  • 2 žlice kiselog vrhnja 
  • prstohvat himalajske soli 
  • malo svježe mljevenog papra 
  • 1 žlica soka limete ili limuna 
  • listovi svježe mente 
     

Kako se pripremaju ražnjići? 

  1. Pileći file narežite na kockice, stavite u zdjelu, prelijte umakom od soje, sezamovim uljem i limunovim sokom, promiješajte i ostavite da se marinira oko 30 minuta. 
     
  2. Luk i paprike narežite na komade, a drvene štapiće potopite u hladnu vodu, kako bi što manje izgorili tijekom pečenja. 
     
  3. Na štapiće složite kockice marinirane piletine i narezano povrće. 
     
  4. Složene ražnjiće stavite u lim obložen papirom za pečenje, lagano ih pospite Maggi dodatkom jelima “Magija okusa”, prelijte maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 20 minuta na grill programu. 
     
  5. Pretkraj pečenja ražnjiće po potrebi okrenite da se sa svih strana ravnomjerno ispeku. 
     

Kako se priprema salata? 

  1. U posudu stavite vodu, dodajte žličicu Maggi dodatka jelima “Magija okusa” i zagrijte do ključanja.  
     
  2. Prelijte kus kus, poklopite i ostavite 4-5 minuta. 
     
  3. U veću zdjelu uspite sitno nasjeckani luk, krastavac narezan na kockice, ohlađeni kus kus, nasjeckani peršin i mentu. Sve prelijte sezamovim uljem i limunovim sokom, posolite, popaprite i dobro promiješajte. 
     

Kako se priprema umak?  

  1.  Pomiješajte majonezu od avokadovog ulja, kiselo vrhnje, sol, papar i sok limete ili limuna te dodajte listiće mente. 
     

Poslužite pileće ražnjiće s povrćem i kus kus salatom, uz osvježavajući umak. 
   

Tatjana Pastuović Klaić & Nestlé, izvor: blog Cookam i Goostam 

 

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku