Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Čokoladni mousse s bademovim mlijekom, malinama i mentom

r1

Otkrijte svježi recept s malinama i mentom. Zabavite se uz ovaj recept za čokoladni mousse. 

 

  • OBROK ZA: 4 osobe
  • VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
  • TEŽINA: lagano

Popis sastojaka

  • 240 ml bademovog mlijeka
  • 1/2 žličice esencije vanilije
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice sirupa agave
  • 1 prstohvat soli 
  • 100g crne čokolade Nestle Dessert

Za serviranje:

  • 60 g jogurta
  • 150 g svježih malina 
  • svježi list mente

Kako se priprema?

  1. Ulijte mlijeko u lonac, dodajte kokosovo ulje i zagrijte na laganoj vatri bez vrenja. Promiješajte nekoliko puta kako biste bili sigurni da se kokosovo ulje povezalo.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke, agavin sirup, esenciju vanilije i sol. 
  3. Maknite mlijeko s vatre i dodajte tamnu čokoladu Nestle Dessert izrezanu na komade. Miješajte dok se potpuno ne rastopi.
  4. U posudu s tankim stijenkama ulijte smjesu sa žumanjcima, a zatim prelijte čokoladom. Stalno miješajte da se jaja ne stvrdnu.
  5. Smjesu prelijte kroz sito, a zatim je prelijte u vatrostalne čaše, koje ćete staviti u duboku posudu. Zatim ulijte vruću vodu u posudu, dovoljno da dosegne polovicu vatrostalnih čaša u kojima se nalazi smjesa za mousse.
  6. Stavite posudu na srednji rešo pećnice i pecite smjesu 30 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 150 stupnjeva.
  7. Pustite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
  8. Poslužite mousse s jogurtom, malinama i mentom. 

Nutritivne vrijednosti po porciji

  • Kalorija: 303 kcal
  • Masti: 23 g
  • Ugljikohidrata: 22 g
  • Bjelančevina: 4 g

 

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.