Bez obzira imate li dugogodišnje radno iskustvo ili ste tek diplomirali, imate mogućnost zaposlenja u tvrtki Nestlé. Ovdje pretražite radna mjesta.
Zero food waste fritata, kroketi i rižoto s potpisom Mate Jankovića
Zero food waste fritata od ostataka pašte sa šalšom by Mate Janković
Sastojci za 4 osobe:
Za fritatu:
- 250 g kuhane tjestenine
- 150 g umaka od rajčice
- 150 g ribanog parmezana
- 4 jaja
- Jušna žlica sjeckanog peršina
- 50 ml maslinovog ulja
- Sol
- Papar
Za tapenadu:
- 100 g otkoštenih crnih maslina
- 2 slana inćuna
- 30 ml maslinovog ulja
- Češanj češnjaka
- Žličica kapara
- Sol
- Papar
Priprema:
- U kuhanu tjestenu dodati maslinovo ulje, umak od rajčice, sjeckani peršin, sol, papar, umućena jaja i ribani parmezan. Sve dobro pomiješati i izliti u pleh podstavljen papirom za pečenje. Peći na 180 stupnjeva do zlatne boje.
- Sve sastojke za tapenadu staviti u blender i blendati dok nije pretvoreno u pastu.
- Izrezati fritatu na kocke i poslužiti s tapenadom.
Zero food waste kroketi od ostataka pečenog pileta by Mate Janković
Sastojci za 4 osobe:
- 200 g pečene piletine
Za bešamel umak:
- 20 g brašna
- 20 g maslaca
- 200 ml mlijeka
- Sol
- Papar
- Polovica crvenog luka
- Majčina dušica
- Češanj češnjaka
- Muškatni oraščić
Za paniranje:
- 2 jaja
- 100 g krušnih mrvica
- 50 g brašna
- 500 ml ulja za prženje
Priprema:
- Trgati piletinu.
- U mlijeko dodati sol, papar, luk, češnjak, klinčiće, muškatni oraščić i majčinu dušicu. Pustiti da zavrije i procijediti. Otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti. Dodati aromatizirano mlijeko i pustiti da se zgusne. U bešamel umak dodati trganu piletinu, ohladiti i oblikovati.
- Panirati dobivenu smjesu u brašno, jaja i krušne mrvice te pržiti na 160 stupnjeva do zlatnožute boje.
Zero food waste rižoto od ostataka bundevine juhe by Mate Janković
Sastojci za 4 osobe:
- 300 ml juhe od bundeve
- 100 g bundeve rezane na kockice
- 300 g Arborio ili Carnaroli riže
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 g ribanog parmezana
- 2 češnja češnjaka
- Sol
- Papar
- 50 g bućinih koštica
- 50 ml bućinog ulja
- 30 g maslaca
- 300 ml pilećeg temeljca
Priprema:
- Na zagrijanom maslinovom ulju pržiti kockice bundeve i dodati sjeckani češnjak. Dodati rižu, kratko popržiti i staviti polovicu juhe od bundeve te malo temeljca. Posoliti i popapriti. Postepeno dodavati temeljac, kako ga riža upija. Kad je riža gotovo kuhana, dodati ostatak juhe. Miješati i dodavati temeljac po potrebi. Na kraju dodati parmezan, maslac, dobro promiješati i pustiti da odmori par minuta.
- Tostirati bućine sjemenke. Poslužiti vruće s tostiranim bućinim sjemenkama i par kapi bućinog ulja.