Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Zero food waste recepti od ostataka hrane by Damir Tomljanović

Zero food waste arancini di riso od rižota s povrćem by Damir Tomljanović

Sastojci za 4 osobe:

  • 0, 4 kg ostatka rižota od povrća
  • 4 jaja
  • 0, 2 kg oštrog brašna
  • 0, 2 kg panko krušnih mrvica
  • 0, 8 l biljnog ulja
  • Začini po želji
  • 0, 4 l umaka od rajčice ili šalše

Priprema:

Oblikovati okruglice od ostataka rižota i panirati u brašnu, jajima i panko mrvicama. Ponoviti postupak dva puta. Umak od rajčice ili šalšu podgrijati i servirati na tanjur uz arancine koje smo pržili u dubokoj masnoći da lijepo porumene. Poslužiti na umaku.

Arancini di Riso s umakom od rajčice na tanjuru, recept od ostataka hrane

 

Zero food waste juha od krumpira s kobasicom od ostataka kuhanog krumpira by Damir Tomljanović

Sastojci za četiri osobe:

  • 0, 5 kg kuhanog krumpira bez kore
  • 0, 16 l vrhnja za kuhanje
  • 0, 08 kg maslaca
  • 1 kobasica cca 0, 1 kg
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Začini po želji

Priprema:

Skuhani krumpir ponovno zagrijati te pomiješati s vrhnjem za kuhanjem i malo maslaca. Izmiksati u krem juhu. Na tavici popržiti kobasicu i poslužiti u juhi. Na vrh staviti jednu žlicu kiselog vrhnja.

Zero food waste juha od krumpira s kobasicom od ostataka kuhanog krumpira u zdjelici

 

Zero food waste zapečeni patlidžan od ostataka bolonjeza by Damir Tomljanović

Sastojci za 4 osobe:

  • 0, 03 kg luka
  • 0, 6 kg mljevenog junećeg mesa
  • 0, 03 kg češnjaka
  • 0, 15 kg pelata
  • 0, 08 kg Kalamata crne masline
  • 0, 08 kg mrkve
  • 0, 08 kg svježe rajčice
  • 0, 03 kg svježeg peršina
  • 0, 03 kg koncentrata rajčice
  • 0, 07 kg koncentrata goveđe kocke
  • 0, 04 kg gustina
  • 0, 08 kg maslaca
  • 0, 15 l crvenog vina
  • Sol
  • Slatka crvena paprika
  • Kajenski papar
  • 1, 3 kg velikih patlidžana 
  • 0, 08 kg feta sira
  • 0, 15 kg mozzarelle
  • 4 jaja
  • 0, 15 l ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Patlidžane presjeći po dužini na pola, izdubiti i posoliti da ispuste gorčinu. Gotovi bolonjez umak od dana prije pomiješati s feta sirom, očišćenim maslinama. Napuniti patlidžane ovom smjesom. Peći u pećnici na 180 – 200 stupnjeva. Na kraju posipati s mozzarella sirom. Staviti jaja u udubinu u smjesi i zapeći do kraja.

Zero food waste zapečeni patlidžan od ostataka bolonjeza na tanjuru