Bez obzira imate li dugogodišnje radno iskustvo ili ste tek diplomirali, imate mogućnost zaposlenja u tvrtki Nestlé. Ovdje pretražite radna mjesta.
Zero food waste recepti od ostataka hrane by Damir Tomljanović
Zero food waste arancini di riso od rižota s povrćem by Damir Tomljanović
Sastojci za 4 osobe:
- 0, 4 kg ostatka rižota od povrća
- 4 jaja
- 0, 2 kg oštrog brašna
- 0, 2 kg panko krušnih mrvica
- 0, 8 l biljnog ulja
- Začini po želji
- 0, 4 l umaka od rajčice ili šalše
Priprema:
Oblikovati okruglice od ostataka rižota i panirati u brašnu, jajima i panko mrvicama. Ponoviti postupak dva puta. Umak od rajčice ili šalšu podgrijati i servirati na tanjur uz arancine koje smo pržili u dubokoj masnoći da lijepo porumene. Poslužiti na umaku.
Zero food waste juha od krumpira s kobasicom od ostataka kuhanog krumpira by Damir Tomljanović
Sastojci za četiri osobe:
- 0, 5 kg kuhanog krumpira bez kore
- 0, 16 l vrhnja za kuhanje
- 0, 08 kg maslaca
- 1 kobasica cca 0, 1 kg
- 1 žlica kiselog vrhnja
- Začini po želji
Priprema:
Skuhani krumpir ponovno zagrijati te pomiješati s vrhnjem za kuhanjem i malo maslaca. Izmiksati u krem juhu. Na tavici popržiti kobasicu i poslužiti u juhi. Na vrh staviti jednu žlicu kiselog vrhnja.
Zero food waste zapečeni patlidžan od ostataka bolonjeza by Damir Tomljanović
Sastojci za 4 osobe:
- 0, 03 kg luka
- 0, 6 kg mljevenog junećeg mesa
- 0, 03 kg češnjaka
- 0, 15 kg pelata
- 0, 08 kg Kalamata crne masline
- 0, 08 kg mrkve
- 0, 08 kg svježe rajčice
- 0, 03 kg svježeg peršina
- 0, 03 kg koncentrata rajčice
- 0, 07 kg koncentrata goveđe kocke
- 0, 04 kg gustina
- 0, 08 kg maslaca
- 0, 15 l crvenog vina
- Sol
- Slatka crvena paprika
- Kajenski papar
- 1, 3 kg velikih patlidžana
- 0, 08 kg feta sira
- 0, 15 kg mozzarelle
- 4 jaja
- 0, 15 l ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžane presjeći po dužini na pola, izdubiti i posoliti da ispuste gorčinu. Gotovi bolonjez umak od dana prije pomiješati s feta sirom, očišćenim maslinama. Napuniti patlidžane ovom smjesom. Peći u pećnici na 180 – 200 stupnjeva. Na kraju posipati s mozzarella sirom. Staviti jaja u udubinu u smjesi i zapeći do kraja.