Sort by
Sort by

Zero food waste recepti od ostataka hrane by Damir Tomljanović

Zero food waste arancini di riso od rižota s povrćem by Damir Tomljanović

Sastojci za 4 osobe:

  • 0, 4 kg ostatka rižota od povrća
  • 4 jaja
  • 0, 2 kg oštrog brašna
  • 0, 2 kg panko krušnih mrvica
  • 0, 8 l biljnog ulja
  • Začini po želji
  • 0, 4 l umaka od rajčice ili šalše

Priprema:

Oblikovati okruglice od ostataka rižota i panirati u brašnu, jajima i panko mrvicama. Ponoviti postupak dva puta. Umak od rajčice ili šalšu podgrijati i servirati na tanjur uz arancine koje smo pržili u dubokoj masnoći da lijepo porumene. Poslužiti na umaku.

Arancini di Riso s umakom od rajčice na tanjuru, recept od ostataka hrane

 

Zero food waste juha od krumpira s kobasicom od ostataka kuhanog krumpira by Damir Tomljanović

Sastojci za četiri osobe:

  • 0, 5 kg kuhanog krumpira bez kore
  • 0, 16 l vrhnja za kuhanje
  • 0, 08 kg maslaca
  • 1 kobasica cca 0, 1 kg
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Začini po želji

Priprema:

Skuhani krumpir ponovno zagrijati te pomiješati s vrhnjem za kuhanjem i malo maslaca. Izmiksati u krem juhu. Na tavici popržiti kobasicu i poslužiti u juhi. Na vrh staviti jednu žlicu kiselog vrhnja.

Zero food waste juha od krumpira s kobasicom od ostataka kuhanog krumpira u zdjelici

 

Zero food waste zapečeni patlidžan od ostataka bolonjeza by Damir Tomljanović

Sastojci za 4 osobe:

  • 0, 03 kg luka
  • 0, 6 kg mljevenog junećeg mesa
  • 0, 03 kg češnjaka
  • 0, 15 kg pelata
  • 0, 08 kg Kalamata crne masline
  • 0, 08 kg mrkve
  • 0, 08 kg svježe rajčice
  • 0, 03 kg svježeg peršina
  • 0, 03 kg koncentrata rajčice
  • 0, 07 kg koncentrata goveđe kocke
  • 0, 04 kg gustina
  • 0, 08 kg maslaca
  • 0, 15 l crvenog vina
  • Sol
  • Slatka crvena paprika
  • Kajenski papar
  • 1, 3 kg velikih patlidžana 
  • 0, 08 kg feta sira
  • 0, 15 kg mozzarelle
  • 4 jaja
  • 0, 15 l ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Patlidžane presjeći po dužini na pola, izdubiti i posoliti da ispuste gorčinu. Gotovi bolonjez umak od dana prije pomiješati s feta sirom, očišćenim maslinama. Napuniti patlidžane ovom smjesom. Peći u pećnici na 180 – 200 stupnjeva. Na kraju posipati s mozzarella sirom. Staviti jaja u udubinu u smjesi i zapeći do kraja.

Zero food waste zapečeni patlidžan od ostataka bolonjeza na tanjuru