Sort results by
Sort results by

Proizvodi i robne marke

Često postavljana pitanja

Gdje mogu kupiti Nestlé proizvode?

Nestlé proizvode možete kupiti u cijelom svijetu, u supermarketima, trgovinama, online i u manjim lokalnim trgovinama. Za najnovije informacije, molimo pošaljite e-mail ili nazovite Nestlé službu za potrošače u zemlji u kojoj živite.

Distribuira li Nestlé Adriatic Nespresso proizvode?

Nažalost, Nespresso proizvodi se ne nalaze u asortimanu koji tvrtka Nestlé Adriatic d.o.o. distribuira za naše tržište.

Želim ostvariti suradnju s vašim poduzećem i prodavati / distribuirati vaše sladolede

Nestlé sladoledi nisu dio asortimana koji tvrtka Nestlé Adriatic distribuira za tržište Hrvatske, već tvrtka Froneri. Tvrtka Froneri nastala je 2016. godine kao globalno zajedničko ulaganje u područje sladoleda, smrznute hrane i hladnih mliječnih proizvoda, spajanjem tvrtki Nestlé i R&R. Ljubazno vas molimo da se za sva pitanja vezana za Nestlé sladolede obratite direktno tvrtki Froneri.

Koje vrste nutritivnih informacija navodite na svojoj ambalaži?

Nestlé želi pomoći pojedincima i obiteljima da jedu zdravije pružajući jasne nutritivne informacije na prehrambenim proizvodima i piću. U sklopu industrijskih ciljeva u Europi 2006., Nestlé pokreće Smjernice za dnevne količine (GDA) na prednjoj strani ambalaže Nestlé proizvoda. Gdje to propisi dopuštaju, Nestlé uvodi i GDA na proizvodima namijenjenim djeci, kako bi se roditeljima omogućilo donošenje informiranih odluka.

GDA


GDA navodi nutritivne vrijednosti i postotke dnevnog unosa energije, masti, zasićenih masti, šećera i natrija/soli te ključnih hranjivih tvari u referentnom dijelu proizvoda. Postotci se računaju prema prosječnim količinama koje se preporučaju većini ljudi u određenoj dobnoj skupini za svakodnevnu konzumaciju kao dio zdrave prehrane.

Što trebam napraviti ako čujem da se neki proizvod povlači iz prodaje?

Ako tražite informacije o povlačenju proizvoda, predlažemo da kontaktirate službu za potrošače u državi u kojoj živite. Svi podaci dostupni su na stranici Nestlé Worldwide.

Gdje mogu pronaći informacije o aktualnim Nestlé nagradnim igrama/promocijama?

Molimo vas da više informacija potražite u sekciji Nagradne igre ili na nekoj od naših društvenih mreža.

klinička ispitivanja


Zašto tvrtka Nestlé provodi klinička ispitivanja?

Rad na kliničkim ispitivanjima pruža znanstvene dokaze o tome pružaju li Nestlé sastojci, novi proizvodi i reformulacije proizvoda prehrambenu vrijednost i klinički potvrđene koristi za zdravlje potrošača. Nestlé ima dugogodišnje iskustvo u provođenju kliničkih ispitivanja i objavljivanja rezultata širom svijeta.

Kako osiguravate kvalitetu i sigurnost vaših kliničkih ispitivanja?

Nestlé se pridržava 'Helsinške deklaracije' Svjetskog liječničkog zbora, koja opisuje etička načela istraživanja koja uključuju ljudske subjekte. Sva svoja klinička ispitivanja Nestlé provodi prema dobroj kliničkoj praksi (GCP), međunarodno priznatom standardu kvalitete.

Nestlé je član Radne skupine za klinička ispitivanja. CRWG su inicirali članovi vodećih tvrtki za prehrambene proizvode s ciljem usklađivanja standarda kliničkih ispitivanja u industriji i izgradnje svijesti o znanstvenoj vrijednosti i vjerodostojnosti kliničkih istraživanja pod pokroviteljstvom prehrambene industrije.

Objavljujete li rezultate svih svojih kliničkih ispitivanja?

Nestlé podržava načelo transparentnosti za klinička ispitivanja. Sva svoja klinička ispitivanja kompanija Nestlé unosi u bazu podataka Clinicatrials.gov. Cilj je ili predstaviti rezultate svih Nestlé ispitivanja na znanstvenim konferencijama ili ih objaviti u znanstvenoj literaturi. To vrijedi i za probne proizvode, koji još nisu komercijalizirali ili je Nestlé prekinuo njihov razvoj.