Sort results by
Sort results by

Recepti sa povrćem

Recepti sa povrćem



S obzirom da su veliki izvor vlakana, vitamina, minerala i fitonutrijenata, povrće i recepti koji uključuju povrće trebali bi biti neizostavni dio vaše kuharice.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje tri porcije povrća dnevno.
Porcija povrća jednaka je 1/2 šalice kuhanog povrća (kao što su mrkva ili brokula ) ili 1 šalici sirovog zelenog povrća (zelena salata ili špinat, naprimjer).

Možete jesti sirovo povrće ili ga dinstati na pari. Postoje brojni recepti koje možete uvrstiti u svoju kuharicu.

- Dodajte blendanu mrkvu u sok od naranče.
- Dodajte isjeckanu brokulu ili naribane tikvice u omlet
- Umutite sirovo povrće (na primjer, cherry rajčice, gljive, celer ili mrkvu ) u niskomasni umak za salate.
- Ubacite zrna kukuruza (svjež ili zamrznut) u zelenu salatu.
- Prelijte umak od rajčice preko ribe koju ste spremili na žaru.
- Dodajte mix od isjeckanog špinata, kelja ili drugog zelenog povrća u umak od špageta.