Simon Smith imenovan direktorom financija i kontrolinga Nestlé-a za Europu.

Simon Smith, dosadašnji predsjednik Uprave tvrtke Nestlé Adriatic koja obuhvaća tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore sa sjedištem u Zagrebu odlazi na poziciju glavnog direktora financija i kontrolinga tvrtke Nestlé za područje Europe.

Simon Smith se pridružio tvrtki Nestlé u Velikoj Britaniji 1992. godine nakon uspješne karijere ovlaštenog računovođe te je unutar Nestlé grupe radio na različitim pozicijama u sferi financija i kontrolinga.
U 2004. godini dolazi na čelo Nestlé Adriatic-a, tvrtke koja je pod njegovim vodstvom utrostručuje svoje poslovanje.

Po zaključenju svog mandata Smith je istaknuo: „Za razliku od ostalih Nestlé tržišta koja svoj rast duguju akvizicijama, Nestlé Adriatic smo gradili korak po korak, od temelja, i svoju smo današnju poziciju ostvarili predanim timskim radom. Moj boravak ovdje i suradnja sa kolegama iz tima je za mene bila velika privilegija.“
Imenovanje direktorom financija i kontrolinga za područje Europe predstavlja veliko priznanje njegovom dugogodišnjem radu unutar Nestlé Grupe.

Sa početkom travnja poziciju glavnog direktora tvrtke Nestlé za Adriatic regiju preuzeti će Marco Travaglia koji dolazi s funkcije direktora divizije Nestlé Italije.