NESTLÉ SUDJELOVAO NA PRVOM SVJETSKOM FORUMU O PRETILOSTI

To Press Releases listZagreb,lip 28, 2012

Nestlé se pridružio predstavnicima znanstvene i zdravstvene zajednice na prvom Svjetskom forumu o pretilosti na kojem su podijelili svoja saznanja i praktična rješenja problema pretilosti kod djece. Na forumu se raspravljalo o dokazima koji upućuju da je suradnja dionika u promicanju zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti među najuspješnijim pristupima prevenciji pretilosti kod djece.

Pretilost kod djece je složen problem koji uključuje društvene, ekonomske i ekološke faktore. Učinkovit pristup rješavanju problema zato nužno uključuje zajednički rad i partnerstvo u promicanju zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti kroz programe usmjerene na zajednicu. Ključno je osigurati suradnju raznih sektora i u Nestléu smo uvjereni da industrija igra bitnu ulogu u rješavanju problema pretilosti kod djece”, rekla je Janet Voûte, potpredsjednica tvrtke Nestlé zadužena za odnose s javnošću.

Ovo je prvi Svjetski forum o pretilosti koji organizira Međunarodna mreža EPODE (Ensemble, Prévenons l’Obésité Des Enfants) – najveća svjetska udruga za prevenciju pretilosti čiji članovi dolaze iz 25 zemalja. EPODE je prvi pilot program za prevenciju pretilosti kod djece pokrenuo 1992. u Francuskoj kad je Nestlé podržao udrugu. Kao rezultat dugogodišnje suradnje s EPODE-om i ostalim partnerima pokrenuta je globalna inicijativa “Healthy Kids” kojom Nestlé promiče zdravu prehranu i tjelesnu aktivnost kod djece.

U sklopu ove inicijative Nestlé je u Hrvatskoj početkom 2011., u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom, pokrenuo projekt “Vrtim zdravi film” koji je održan u 7 osnovnih škola u 7 hrvatskih gradova. Putem sporta i školskih predavanja, 567 učenika sedmih razreda učilo je o zdravim životnim navikama, s fokusom na pravilnoj prehrani i tjelesnim aktivnostima. Rezultati istraživanja pokazali su da je projekt unaprijedio znanje učenika o zdravoj prehrani i važnosti adekvatnog kretanja za 15%.

Više o Svjetskom forumu o pretilosti koji se održavao u New Yorku od 27. do 29. lipnja možete saznati ovdje.


Za dodatne informacije kontaktirajte:
Irena Kurtanjek
Corporate  Affairs and Communication - Nestlé Adriatic d.o.o.
Av. Većeslava Holjevca 40
10010 Zagreb, Croatia
Tel:   +385 (1) 63 28 012
Mob: +385 99 73 13 738
Fax:  +385 (1) 63 28 099
www.nestle.hr