Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Donacija 250 kilograma Nestlé žitarica KBC-u Osijek

Back to Press releases
Osijek,
Mon, 03/31/2014 - 23:00

nestle_zitarice_logo_1.jpgNestlé žitarice osigurale su godišnju zalihu žitarica za doručak malim pacijentima KBC-a Osijek. U skladu s nastojanjima da se istakne važnost cjelovitog zrna u prehrani, divizija Nestlé žitarica u 2014. godini tako će KBC-u Osijek donirati ukupno 250 kilograma NESQUIK žitarica. Ova će količina u potpunosti pokriti potrebe Odjela prehrane, koje se kreću oko 20 kilograma žitarica za doručak mjesečno.

Odjel za prehranu Kliničkog bolničkog centra Osijek dnevno priprema hranu za 50-ak djece starije od dvije godine, koja su smještena na raznim bolničkim Odjelima. Planom prehrane ove medicinske institucije predviđeno je da se jednom tjedno djeci posluže žitarice sa cjelovitim zrnom. Upravo su zato Nestlé žitarice odlučile donirati ovu ustanovu svojim proizvodima iz asortimana žitarica za doručak.

 
„Drago nam je što je i prehrambena industrija prepoznala i podržala naša nastojanja da malim pacijentima osiguramo pravilnu i uravnoteženu prehranu obogaćenu vitaminima i mineralima. Sigurni smo da će naša djeca koja su, nažalost, prisiljena dane provoditi u našoj ustanovi, biti iznimno vesela kada za doručak dobiju NESQUIK žitarice koje jako vole“ – izjavio je mr.sc. Saša Lamza, sanacijski upravitelj KBC Osijek.

Article Type