Devetomjesečni prodajni rezultati kompanije Nestlé: 6,1% organski rast, potvrđena godišnja očekivanja

To Press Releases listZagreb,lis 17, 2012


U prvih devet mjeseci 2012. godine, organski rast Nestlé Grupe iznosio je 6,1%, kojeg čine 2,9% realnog unutarnjeg rast te 3,2% od rasta prodajnih cijena  Po prvi put ove godine, devizno tržište je pridonijelo je rastu s 2,2%. Akvizicije, umanjene za dezinvestiranja, doprinijele su rastu s 2.7%. Cjelokupna prodaja povećala se za 11,0% na 67,6 milijardi CHF.

Rezultati Zone Europa
Prodaja od 11.2 milijardi CHF, 1.9% organski rast, 0.5% stvarni unutarnji rast

• Unatoč ekonomskom okruženju koje je u stanju opadanja, inovacije i dalje generiraju rast, pogotovo u području napitaka i hrane za kućne ljubimce.
• Središnja i Istočna Europa, a prvenstveno Rusija, Ukrajina, Adriatic regija te Rumunjska, postigle su pozitivne rezultate.

Paul Bulcke, Nestlé CEO: “Nestléov rast u prvih devet mjeseci u skladu je s našim očekivanjima. To je rezultat naše spremnosti na razvoj u području inovacija, distribucije i komunikacije s potrošačima. Na tržištima u razvoju poboljšali smo distribucijske kanale i pojačali ponudu, čime  smo postigli dvoznamenkasti rast. Ostvarili smo porast i u razvijenim tržištima s iznimno jakom konkurencijom, unatoč globalnim ekonomskim nestabilnostima i niskoj razini optimizma potrošača. Ovaj nastavak našeg razvoja u području realnog unutarnjeg rasta, u kombinaciji s olakšicama koje smo postigli u području ulaznih troškova, omogućava nam da potvrdimo naša godišnja očekivanja.”

 Cjelokupan izvještaj možete pronaći na stranicama www.nestle.com