Sort results by
Sort results by

Nestlé nastavlja s podrškom zajednici te pomaže pogođenima potresom u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim područjima

Nestle podrska pogodjenima potresom u Petrinji
Natrag na objave za medije

Nastavljamo s pružanjem pomoći te smo se pridružili i inicijativi Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u prikupljanju financijskih sredstava za stanovnike pogođenih područja u sklopu koje će sredstva biti usmjerena u svrhu obnove Odjela za pedijatriju Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, Osnovne škole Glina i Dječjeg vrtića Petrinjčica. Također, do sad smo donirali 9.5 tona proizvoda Hrvatskom Crvenom križu i Ministarstvu poljoprivrede za pomoć područjima pogođenim potresom.

Nestlé Adriatic još je jednom pokazao odlučnost i spremnost da pomogne zajednici te smo, uz pridruživanje inicijativi HUP-a, donirali ukupno 70.000 porcija naših proizvoda Hrvatskom Crvenom križu i Ministarstvu poljoprivrede  za  pomoć područjima pogođenim potresom. Doniranih 9.5 tona proizvoda dostatni su za minimalno 40.000 porcija MAGGI juha, 30.000 porcija hrane iz kulinarskog asortimana THOMY, konditorskog asortimana KIT KAT, LION, SMARTIES i AFTER EIGHT, asortimana napitaka NESCAFÉ te hrane za bebe NAN 2 i 3 i Yogolino, kao i Purina hrane za ugrožene kućne ljubimce.

Naglasak je bio na donaciji toplih obroka i napitaka te je, zahvaljujući brzoj reakciji i timskom radu, Nestlé i ovaj put pokazao usmjerenost da bude partner lokalnom stanovništvu. 

„U ovim teškim vremenima zajedništvo i solidarnost ključni su kako bismo što brže doprinijeli stabilizaciji situacije na potresom pogođenim područjima.  I dalje ćemo podržavati lokalnu zajednicu kako bismo ubrzali put prema oporavku i obnovi. Kompanije trebaju biti te koje će, s onim što najbolje rade, pružiti pomoć i pokazati pozitivan utjecaj i odgovornost. Stoga je bilo logično da i ovaj put Nestlé, vodeća prehrambena kompanija na svijetu, brzo reagira te donira svoje prehrambene proizvode.“, rekla je Irena Kurtanjek, Voditelj korporativnih komunikacija iz kompanije Nestlé.

S obzirom na činjenicu da tlo na potresom pogođenim područjima i dalje neprestano podrhtava Nestlé će i dalje pratiti situaciju na terenu te biti spreman za nastavak pružanja pomoći stanovnicima pogođenih područja.