Sort by
Sort by

Nestlé Hrvatska dobitnik nagrade za najbolje HR prakse

Nestlé Hrvatska dobitnik nagrade za najbolje HR prakse
Natrag na objave za medije

Za svoju politiku brige o zaposlenima, koja uključuje niz benefita, kompanija Nestlé Hrvatska osvojila je prestižnu nagradu za najbolje HR prakse. Riječ je o priznanju koje portal MojPosao dodjeljuje od 2010. godine za predan rad tvrtki i organizaciji, timovima i pojedincima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim resursima. 

Nestlé je ovo prestižno priznanje dobio za svoj cjelokupan pristup brizi za zaposlene što je jedna od temeljnih kompanijskih vrijednosti. Kroz povratne informacije iz ankete o zadovoljstvu radnim okruženjem i o mentalnom zdravlju, kompanija je od zaposlenika dobila povratne informacije i na temelju njih prepoznala ključna područja koja zahtijevaju pažnju i dodatno poboljšanje. Na temelju toga, osmišljena je i realizirana široka paleta benefita kako bi se omogućilo zaposlenicima da lakše usklade sve svoje obaveze, provode više kvalitetnog vremena sa svojim obiteljima te brinu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju putem programa podrške mentalnom zdravlju koji uključuje set individualnih terapija s kvalificiranim terapeutima. 

Shvaćajući koliko je obitelj važna, Nestlé je uveo četiri tjedna plaćenog dopusta za očeve koji se koriste u prvih godinu dana od rođenja ili usvajanja djeteta, a novim roditeljima, kada se vrate na posao, pomaže se fleksibilnim radnim vremenom i prostorijama za dojenje unutar samog ureda. Uz sve navedeno, kompanija osigurava mliječnu formulu za bebe u prvih godinu dana u slučaju kada je to opravdano. Benefiti koji zaposlenici naročito cijene su mogućnost kombiniranog rada od kuće i iz ureda, fleksibilno radno vrijeme te dodatno zdravstveno osiguranje. Od ove godine zaposlenici mogu jednom mjesečno koristiti pogodnosti skraćenog petka i na taj si način skratiti radni tjedan za tri sata. 

Kompanija Nestlé Hrvatska ostaje posvećena stvaranju okruženja u kojoj zaposlenici imaju priliku razvijati se privatno i poslovno jer su upravo oni zaslužni za uspjeh kompanije. Ova nagrada veliko je priznanje za sve učinjeno, a stigla je u savršenom trenutku - u godini kada Nestlé slavi 20 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj!