Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé potpisao Europski sporazum o plastici i potvrdio smanjivanje uporabe djevičanske plastike za jednu trećinu

Natrag na objave za medije
Fri, 03/06/2020 - 10:54
b

Nestlé je danas prihvatio Europski sporazum o plastici kojim je potvrdio svoju spremnost na ispunjavanje ranije preuzetih obveza -  do 2025. godine 100% pakiranja bit će načinjeno od materijala koji će se moći ponovo iskoristiti li reciklirati te će za trećinu biti smanjeno korištenje djevičanske plastike

Glavni cilj Europskog sporazuma o plastici, kojeg su osnovale Francuska i Nizozemska, je ubrzati prijelaz prema kružnom gospodarenju plastikom, koje će prekinuti isključivu ovisnost o djevičanskoj plastici – plastici dobivenoj iz neobnovljivih fosilnih goriva. Zadaće okupljenih tvrtki, nevladinih organizacija i vlada su do 2025. godine postići smanjenje uporabe proizvoda i ambalaže od djevičanske plastike za najmanje 20 %, povećanje europskih kapaciteta za prikupljanje i recikliranje plastične ambalaže za najmanje 25 % te povećanje udjela reciklirane plastike u ambalaži na prosječno najmanje 30 %.

"Ono što predstavlja velik izazov za Nestlé, kao i za prehrambenu industriju u cjelini, je činjenica da je trenutno jeftinije proizvesti ambalažu od djevičanske plastike nego koristiti recikliranu plastiku prikladnu za uporabu u prehrambenoj industriji. Stoga neprekidno ulažemo značajna sredstva u istraživanje i razvoj novih ambalažnih materijala te osmišljavamo nove načine isporuke naših proizvoda. Danas već imamo novu plastičnu bocu Vittel koja se proizvodi od recikliranih boca, a trenutno je u fazi testiranja bezambalažni sustav za doziranje hrane za kućne ljubimce Purina PetCare te instant kave Nescafé" - najavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija Nestlé Adriatic.

Kako bi dodatno ubrzao proces inovacije, Nestlé je osnovao i fond za održivu ambalažu vrijedan 250 milijuna švicarskih franaka, usmjeren na start-up inicijative koje rade na razvoju inovativnih ambalažnih rješenja, uključujući nove materijale, sustave za ponovno punjenje i rješenja u recikliranju.

Article Type