Sort by
Sort by

U četvrtom izdanju Nestlé Summer’s Cool ljetne prakse sudjeluje čak 12 mladih iz Hrvatske

Plaćena ljetna edukacija najveće prehrambene kompanije priprema mlade za izazovno tržište rada
Nestlé Summer’s Cool studenti
Natrag na objave za medije

Obrazovanje u Hrvatskoj iz godine u godinu je sve važnija tema, što pokazuju i podaci iz 2021. o razini završenog obrazovanja kod mladih između 20 i 29 godina. Njih 24,4 posto je završenog visokog obrazovanja, 71,8 posto ima završeno srednjoškolsko obrazovanje, a 3,8 posto je samo osnovnoškolskog obrazovanja. Na putu akademskog i osobnog rasta, praktična znanja igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti mladih. Kroz dosljednu praksu razvijaju bitne vještine, proširuju svoju bazu znanja i njeguju snažnu radnu etiku.

Nestlé, najveća prehrambena kompanija na svijetu, ponovno organizira besplatnu trotjednu edukaciju iz različitih područja poslovanja. Ove godine u programu sudjeluje čak 12 mladih iz Hrvatske, koji su među 50 perspektivnih studenata i diplomanata uz studente iz Rumunjske, Bugarske i Srbije. Nestlé Summer’s Cool četvrto je izdanje plaćene edukacije koja se održava između 3. i 21. srpnja 2023. u hibridnom modelu i uključuje više od 35 radionica i prezentacija. Po završetku će sudionici dobiti certifikat koji potvrđuje njihovo sudjelovanje te znanja i vještine stečene kroz bogati program. 

Kao dio inicijative Nestlé needs YOUth, kojoj je cilj utjecati na veću zapošljivost mladih, globalno je ostvareno 11.495 prilika za obrazovanje i pripravništvo u 2022. godini.

„Nestlé Summer's Cool nudi jedinstveno iskustvo pripravništva, s pristupom privlačnim za mlade uz program koji potiče znatiželju, ali i nagrađuje postignuća. Ulaganje u mlade danas je ulaganje u budućnost i čvrsto vjerujemo da kroz ovaj program možemo mladima pružiti alate koji su im potrebni za uspjeh. Istražujući svoje mogućnosti pojedinci mogu iskoristiti svoj puni potencijal i spremni su za osvajanje novih visina. Program je i dokaz naše predanosti osnaživanju sljedeće generacije, stvarajući dugotrajan pozitivan utjecaj na njihove živote“, rekao je Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Za vrijeme trajanja edukacije, polaznike će usmjeravati stručnjaci iz područja upravljanja projektima, logistike, financija, istraživanja tržišta, prodaje, marketinga, odnosa s javnošću, e-trgovine, prehrane i mnogih drugih.

Nestlé Summerʹs Cool inicijativa prošle je godine obuhvatila 42 studenta uz 40 stručnjaka i predavača iz kompanije Nestlé, a osmišljena je kao ekstenzija teorijskog znanja koju nude visokoobrazovane institucije kroz praksu, a koja će studente upoznati sa zahtjevima i realnošću poslova u poslovnom svijetu.