Sort results by
Sort results by

Nestlé predstavio „Savez za mlade“ (“Alliance for YOUth”) u Europi

Natrag na objave za medije
Lisabon/Zagreb,

Vodeće kompanije u Europi pridružile se inicijativi za zapošljavanje mladih “Nestlé Needs YOUth”

Potaknuta uspjehom inicijative za zapošljavanje mladih u Europi “Nestlé Needs YOUth”, osmišljene kako bi pomogla u rješavanju problema nezaposlenosti, tvrtka Nestlé sa svojim je partnerima pokrenula drugu fazu projekta nazvanu „Savez za mlade“ (“Alliance for YOUth”).

Do danas je inicijativa “Nestlé Needs YOUth” pomogla gotovo 5.000 osoba mlađih od 30 godina u Europi da pronađu posao ili stručno usavršavanje. Cilj je programa “Savez za mlade” mobilizirati te u inicijativu uključiti i ostale kompanije koje su odlučile odigrati pozitivnu ulogu u zapošljavanju mladih u Europi.

Izvršni direktor tvrtke Nestlé za Europu Laurent Freixe i Nestléovi poslovni partneri u Lisabonu susreli su se s predsjednikom Europske komisije Joséom Manuelom Barrosom, portugalskim premijerom Pedrom Passosom Coelhoom, potpredsjednikom vlade Paulom Portasom te ministrom solidarnosti, zapošljavanja i društvene sigurnosti Pedrom Motaom Soaresom, kako bi se priključili projektu Europske komisije “European Alliance for Apprenticeships”.

“Zahvaljujući više od 150 kompanija iz cijele Europe koje su se pridružile našoj inicijativi, “Alliance for YOUth” je prvi sveeuropski poslovni pokret koji se obvezuje unaprijediti mogućnosti zapošljavanja mladim osobama na izazovnom tržištu rada” – izjavio je Laurent Freixe, izvršni direktor Nestlé Europe.

Predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso je, zbog neprestanog ulaganja napora u promicanje stručnog usavršavanja i osiguravanja mogućnosti za pripravništvo diljem Europe, podržao Nestléov projekt te pohvalio podršku inicijativi Europske komisije “European Alliance for Apprenticeships”.

Nestléovi partneri Adecco, Axa, Cargill, CHEP, DS Smith, EY, Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce.com, Twitter te White&Case na događanju su, uz 13 portugalskih kompanija, potpisali ovu inicijativu. Partneri iz ostatka Europe koji su se pridružili projektu „Savez za mlade“ bit će objavljeni u rujnu.

“Uz obećanje da će Nestlé u Portugalu mladima ponuditi 500 mogućnosti za zapošljavanje, naši lokalni poslovni partneri su se obvezali da će ponuditi najmanje 8.000 dodatnih mogućnosti u sljedeće 3 godine” – izjavio je Jacques Reber, izvršni direktor Nestlé Portugal.

„Savez za mlade“ (“Alliance for YOUth”), koji je pokrenula tvrtka Nestlé, savez je vodećih kompanija u Europi koje su prepoznale da je nezaposlenost mladih velik društven i ekonomski problem ovog kontinenta, zbog čega su se obvezale da će pomoći u njegovom rješavanju.

Kompanije koje podržavaju “Alliance for YOUth” će:

1) biti aktivan član projekta Europske komisije “European Alliance for Apprenticeships”, promovirajući stručno usavršavanje i pripravništva te biti aktivan ambasador ovog pristupa diljem Europe
2) razvijati brojne zajedničke inicijative kako bi mladim ljudima ponudili relevantno radno iskustvo i pripravništva
3) mobilizirati zaposlenike da pomognu mladim ljudima u svojoj zajednici da se pripreme za posao, tako što će im ponuditi pomoć u pisanju životopisa i savjetovati ih vezano uz razgovor za posao